Ga naar hoofdinhoud

Engineering Festival – 175 jaar KIVI

foto: Shutterstock

Sinds 31 augustus 2022 bestaat het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs 175 jaar. Dit 35e lustrum met als thema Engineering Continuous Transition wordt gedurende 2022 gevierd met verschillende activiteiten. Op 10 september 2022 vindt er een Engineering Festival plaats voor een breed publiek in Delft.

Het KIVI Engineering Festival in het auditorium van de TU Delft is hét moment waarop alle doelgroepen; ingenieurs, young professionals, studenten en zelfs het hele gezin, engineering beleven kunnen. De technologie, innovatie en uitdagingen waar de branche voor staat, komen voor jong en oud levensecht dichtbij. Deze dag draait om de kick van nieuwe dingen ontdekken, verdiepen tijdens kennissessies, talenten ontwikkelen, kansen herkennen en natuurlijk 175 jaar KIVI-ingenieur vieren. Kinderen wanen zich jonge wetenschappers en volwassenen vergapen zich aan de robottechnieken, we maken processen weer spannend en blikken terug op een rijke historie.

Experience voor jong en oud

Gedreven door bevolkingsgroei, welvaart, innovatie en klimaat verandert onze maatschappij noodzakelijkerwijs met ontzagwekkende snelheid. De rol van de ingenieur is groots en heeft impact op vrijwel ieder thema in ieders leven. Of het gaat over procesengineering, ontwerpen van gebouwen, data engineering of het ontwikkelen van een nieuwe manier waarop we op minder vierkanten meters gewassen telen; de ingenieur heeft een sleutelrol. Aan de hand van actuele thema’s kunnen bedrijven, overheid en onderwijs aan de slag om hun eigen interactieve demonstratie te creëren waar bezoekers eventueel zelf ook kunnen ontdekken en nieuwe technologieën ervaren. Een beleving voor leden, young professionals en het grote publiek. De wereld van de ingenieur wordt op 10 september tastbaar interessant voor jong en oud.

Diverse sessies

In 5 collegezalen van het congrescentrum in de TU Delft vinden sessies plaats over verschillende onderwerpen zoals Energietransitie, Artificial Inteligence, Offshore transitie, Transporttransitie, Woning- en utitileitsbouwtransitie, digitale transitie en industrietransitie.

Hydrogen Challenge

Speciaal voor studenten organiseert Eriks in de ochtend en de middag, parallel aan de breakouts, de Hydrogen Challenge; een business case waarin studenten hun talent kunnen laten zien en vooral kunnen kijken waar in de praktijk de uitdagingen liggen voor de energietransitie.

Programma zaterdag 10 september

09:30 uur Opening Auditorium door de Rector Magnificus TU Delft en Minister ir. Karien van Gennip
10:30 uur Koffie/expositie/demo’s
11:00 uur Breakouts in 5 collegezalen op thema
12:30 uur Lunch/expositie/demo’s
13:30 uur Breakouts in 5 collegezalen op thema
15:00 uur Koffie/expositie/demo’s
15:30 uur Plenaire afsluiting met Ruud Veltenaar
16:30 uur Netwerk borrel/expositie/demo’s
17:30 uur Einde dagprogramma

18:30 uur Slotdiner (250-300 leden/genodigden/sponsors).

Meer informatie

Een bezoek aan het Engineering Festival is gratis voor leden en studenten, maar men moet zich wel van tevoren registreren. Er is wel een toegangsprijs (inclusief lunch en borrel) voor niet-leden en (gereduceerd) voor familieleden van KIVI-leden. Voor het slotdiner is er losse kaartverkoop. Klik hier voor meer informatie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven