Ga naar hoofdinhoud

Energy Recording Module

Transparantie van de energie wordt steeds belangrijker, aangezien het bijdraagt in het bepalen van het besparingspotentieel en het verhogen van de energie-efficiëntie van productiemachines en productielijnen. Dit is precies waar de DEE 021 van Sigmatek (vertegenwoordigd door SigmaControl) om de hoek komt kijken: de module registreert direct op de machine het gebruik van energie.

De voltages van de drie ingangs fases (L1, L2 en L3) worden gemeten. Er kunnen maximaal twaalf voltages worden geregistreerd. De energie recording module heeft zowel een real-time Ethernet Varan, alsmede een CANbus interface. Met de DEE 021 kunnen ingangsvoltages, fase volgordes en de frequenties worden vastgelegd.

Ook korte stroomonderbrekingen kunnen worden gedetecteerd, alsmede de nul doorgang. De energie recording module heeft drie onafhankelijke drie–fase kanalen. Over elk van deze kanalen kunnen de volgende functies worden opgegeven en geëvalueerd: effectieve waarde van het huidige voltage, stroom, bepaling van de Cos φ en zowel het totale energieverbruik alsmede de huidige waarde van de piek.

De tijdvensters voor de evaluatie kunnen worden ingesteld met instructies voor het starten en stoppen. De gebruiker kan gemakkelijk vaststellen hoeveel energie de afzonderlijke processtappen vereisen. Uit de gegevens van het transparante energiegebruik kan een mogelijke noodzaak voor vervroegd onderhoud worden bepaald.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven