Ga naar hoofdinhoud

Energiezuinige embedded box-PC

Phoenix Contact introduceert met de industriële PC VL BPC 1000 een nieuwe productfamilie van embedded box-PC’s voor uiterst ruwe industriële omgevingen. De PC’s zijn geschikt voor eenvoudige besturings- en communicatietaken, evenals voor het verzamelen van gegevens op het gebied van machine- en installatiebouw, gebouwenautomatisering, verkeerstechniek of energiegegevens-overdracht. Daarbij zijn de industriële PC’s ontwikkeld voor 24-uurs-bedrijf en voldoen ze ook aan hoge eisen wat betreft temperatuur, trillingen, schokken en EMC.

De compacte box-PC is geschikt voor een temperatuurbereik van 0 °C tot +50 °C en een ingangsspanning van 24 V DC (+/-20%). Omdat hij ontworpen is voor embedded besturingssystemen zoals Windows Embedded Standard 2009 of Windows Embedded Standard 7, kan de klant het systeem eenvoudig in bedrijf kan stellen.

Met een Thermal Design Power (TDP) van 6,5 W is de PC energie-efficiënt. Door de compacte bouwvorm van 155 x 145 x 49 mm is bovendien directe montage op de symmetrische montagerail mogelijk, waardoor de box-PC eenvoudig met andere componenten kan worden gecombineerd tot een klantgerichte systeemoplossing.

De ventilatorloze industriële PC maakt gebruik van de krachtige Intel Atom-processor N455 (1,6 GHz) van de Intel Embedded Roadmap (langdurig beschikbare Intel-componenten) met geïntegreerde grafische processor en biedt veel toepassingsmogelijkheden dankzij een groot aantal interfaces, zoals vier USB 2.0, een VGA en drie stuks COM (RS-232/-422/-485). Ook staan twee gigabit Ethernet en een CompactFlash-slot ter beschikking. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven