Ga naar hoofdinhoud

Energiezuinig relais

Onder het motto ‘Eco Ideas’ brengt Panasonic (verte-genwoordigd door Koning & Hartman) energiezuinige producten op de markt. Een nieuwe ontwikkeling hierin is het DW-relais. Het is ontwik-keld voor slimme energie-meters, maar kan ook in andere toepassingen worden gebruikt zoals de witgoed-sector, om zo het stand-by vermogen te verlagen.

Het relais heeft een compact ontwerp (24 mm x 10 mm x 18,8 mm) en een minimaal stroomverbruik door de bistabiele constructie. Aansturing met een puls is voldoende om het relais in- of uit te schakelen. Gedurende deze puls verbruikt het relais slechts 200 mW (uitvoering met enkele spoel) of 400 mW (uitvoering met dubbele spoel).

Het relais heeft een behuizing van LCP kunststof en is geschikt voor reflow solderen. Het kan ook in PBT-uitvoering worden geleverd, waarin het vol-doet aan de VDE-standaard EN60335 (Glow Wire Test, kruipwegafstand). Het relais is geschikt voor alle toepassingen waarin tot 8 A bij 250 V wisselspan-ning betrouwbaar moet worden geschakeld met een maakcontact. Door de bistabiele werking is het relais ook geschikt voor batterijgevoede systemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven