Ga naar hoofdinhoud

Energieschakelmodule voor gebouwmanagement

Met de nieuwe driekanaals energie-schakel-module van ABB kan het energieverbruik betrouwbaar en snel worden gemeten. Daarnaast geeft de module inzicht in het verloop van verschillende elektrische grootheden. De module is daarmee geschikt als instrument om energie- en kosten-besparingen te realiseren. Om het energieverbruik te bewaken, kunnen de tellerstanden via i-bus KNX worden verzonden.

Ook andere elektrische grootheden kunnen zo worden geregistreerd. Te denken valt daarbij aan stroom, spanning, opgenomen vermogen, blindvermogen, vermogensfactor, crest factor en frequentie. De energie-schakelmodule is uitgevoerd met lastmanagement-functionaliteit waardoor maximaal tien modules groepsgewijs kunnen worden uitgelezen en aangestuurd.

Door het instellen van grenswaarden kunnen stroomverbruikende apparaten (tijdelijk) worden afgeschakeld, waarmee piekbelasting kan worden voorkomen. Tevens kunnen defecten worden gesignaleerd, wanneer een apparaat geen of minder stroom verbruikt. Door het energieverbruik binnen gebouwen op deze manier intelligent te bewaken, krijgt energie-efficiency een nieuwe dimensie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven