Ga naar hoofdinhoud

Energie- en motormanagement

Door de koppeling van decentrale I/O-stations en Interface-modulen biedt Phoenix Contact nu één uniforme oplossing voor energie- en motormanagement. Of het nu gaat om de bewaking van het effectieve vermogen van serverkasten in een computercentrum, het energiezuinig bewaken en schakelen van motoren in productie-installaties of om het beheren van standby-functies in machines – al deze functies kunnen nog intelligenter worden gerealiseerd.

Met de functiemodule IB IL IFS-MA-PAC van het automatiserings-systeem Inline kunnen Interface-modulen van het type EMM en EEM eenvoudig op elk willekeurig netwerk en daarmee op elke besturing worden aangesloten. Vanuit een Inline-station kan zo een koppeling met de Interface-systeembus tot stand worden gebracht. Door meerdere EMM- of EEM-modulen te koppelen, kunnen via de functiemodule aan de besturing meer dan 30 meetwaarden ter beschikking worden gesteld of schakelcommando’s aan de Interface-apparatuur worden afgegeven.

De onderliggende Interface-systeembus wordt geconfigureerd via de busconfigurator, zoals de automatiseringssoftware PCWorx of Step7, alsmede via de softwaretool Contactron-DTM-IFS, die rechtstreeks op de Inline Interface-systeembusmaster wordt aangesloten. Dankzij deze intelligente combinatie van gespecialiseerde automatiseringsapparatuur kunnen installaties en machines nu nog efficiënter worden ingezet.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven