Ga naar hoofdinhoud

EN motors komt met een ‘budget line’ onderwatermotoren

EN motors heeft een ‘budget line’ onderwatermotor ontwikkeld (foto: EN motors)

EN motors heeft een ‘budget line’ onderwatermotoren ontwikkelt in de vermogensrange 250kW tot 500kW voor de baggerindustrie. Hiermee beantwoordt het Nijmeegse bedrijf de toenemende vraag naar deze motoren en versterkt hiermee haar marktpositie in Europa.

Custom made onderwatermoren, tot maar liefst 6 MW, worden bij EN motors al decennialang in huis ontworpen en gebouwd. Daarnaast hebben de engineers van EN motors nu ook een ‘budget line’ onderwatermotor ontwikkeld in de vermogensrange van 250kW tot 500kW en voorzien van de nieuwste innovaties. De kwaliteit blijft gewaarborgd, maar door de modulaire opbouw wordt de doorlooptijd in de productie aanzienlijk verkort en daarmee kosten bespaard.

Luchtgekoelde onderwatermotoren

Ook in andere segmenten zit EN motors niet stil en luistert het bedrijf naar de markt. Om die reden zal het bedrijf in 2022 ook ‘deep sea mining’ en ‘luchtgekoelde onderwatermotoren’ van 6 tot 7MW ontwikkelen.

Specialiteit

In 2020 bezocht Aandrijftechniek EN motors en sprak met Maarten van Berkum, Directeur bij EN motors. Onderwatermotoren vormen één van de unique selling points van EN motors. “Dat vinden wij interessant en mooi om te doen,” legt Van Berkum uit.

EN motors onderwater 1
Maarten van Berkum: “Onderwatermotoren wijken op veel gebieden af van standaard” (foto: Paul Quaedvlieg)

“Er zijn wereldwijd al niet veel spelers die onderwatermotoren maken. Het is dus des te bijzonder dat wij dit in Nederland doen. Het is een specialiteit waar we al zo’n dertig jaar mee bezig zijn.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven