Ga naar hoofdinhoud

Emerson’s CSI 6500 is nu SIL 1 gecertificeerd

De CSI 6500 Machinery Health Monitor van Emerson is nu gecertificeerd als SIL 1 (foto: Emerson)

De CSI 6500 Machinery Health Monitor van Emerson Process Management is nu gecertificeerd als Safety Integration Level 1 (SIL 1) volgens IEC 61508:2010. Hierdoor kan het systeem gebruikt worden als betrouwbare bewakingsmonitoring voor omgevingen als stoom- en gasturbines in energiecentrales, kritieke assets van raffinaderijen of kerncentrales en andere veiligheidskritische toepassingen.

De CSI 6500 biedt inzicht in de toestand van kritieke assets, waarbij protectie en predictie gecombineerd worden. De CSI 6500 kan naadloos geïntegreerd worden in een Safety Instrumented System (SIS), zoals DeltaV SIS van Emerson. Het presenteert informatie aan de operators op het grafische scherm van een standaard DCS-systeem, in de vorm die ze gewend zijn.

“Bij het bouwen van veiligheidsproducten is de beschikbaarheid van het totale veiligheidssysteem van groot belang, zodat het jaren gebruikt kan worden”, aldus Thomas Wewers, directeur technologie bij Emerson’s reliability solutions. “Veiligheid is voor Emerson altijd al de hoogste prioriteit geweest. En nu processystemen steeds complexer worden, zijn ingebouwde veiligheidsvoorzieningen belangrijker dan ooit. Met de SIL-certificering laten we onze klanten nog eens zien, dat we er alles aan doen om ze te helpen hun risico’s terug te dringen.”

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven