Ga naar hoofdinhoud

Emerson DCS vermindert cyber risico’s industrie

Emerson heeft het DeltaV DCS-systeem robuuster gemaakt en het aanbod aan gefundeerde cyber-securitydiensten uitgebreid (foto: Emerson)

Emerson’s DeltaV DCS herhaalt als eerste de Achilles Practices Certification en toont aan best practices te hanteren voor cyber-security overeenkomstig IEC 62443-2-4.

DeltaV versie 12.3, het gedistribueerde controlesysteem (DCS) van Emerson Process Management, is in combinatie met de beveiligingsproject- en engineeringsdiensten als eerste geslaagd voor de jaarlijkse hercertificering volgens Achilles Practices Certification (APC). Wurldtech, onderdeel van GE en marktleider op het gebied van cyber-securityoplossingen voor operationele technische omgevingen, heeft de audit uitgevoerd en de mission-critical systemen, apparaten en werkwijzen gecertificeerd. IEC-norm 62443-2-4 omvat de beveiligingseisen die systeemintegrators en onderhoudsdienstverleners van industriële automatiserings- en DCS-systemen in acht moeten nemen.

De cyber-security risico’s waar haar gebruikers mee te maken hebben, veranderen voortdurend. Emerson heeft daarom vooruitlopend op de jaarlijkse APC-hercertificering, het DeltaV DCS-systeem robuuster gemaakt en het aanbod aan gefundeerde cyber-securitydiensten uitgebreid. Door de jaarlijkse hercertificering door Wurldtech, kan Emerson zich verder perfectioneren op het gebied van cyber-securityprocessen en -werkwijzen, ontwikkeling, tests, inbedrijfstelling, onderhoud en ondersteuning tijdens de gehele levenscyclus van DeltaV.

De International Electrotechnical Commission (IEC) heeft de standaard security-eisen voor de industrie vastgelegd. Wurldtech ondersteunt deze en controleert via het certificeringsprogramma, op een onafhankelijke wijze of het beleid en de werkwijzen van de fabrikant minstens voldoen aan IEC 62443-2-4.

Regelgeving cyber security

“Wurldtech Achilles Practices Certification is de cyber-securitycertificering waar onze klanten het meest om vragen”, aldus Peter Zornio, chief strategic officer bij Emerson Process Management. “Door te slagen voor de Achilles Practices Certification, laat Emerson zien er groot belang aan te hechten dat onze klanten kunnen voldoen aan de huidige en toekomstige internationale normen en regelgeving op het gebied van cyber-security. Het belangrijkste is dat dit hen helpt om hun processen en assets te beveiligen.”

“Excellente bedrijven nemen proactief maatregelen om te voldoen aan de beveiligingsnormen voor de industrie. We feliciteren Emerson met het behalen van deze mijlpaal”, aldus Nate Kube, chief technology officer en oprichter van Wurldtech. “Door het DeltaV-systeem en de werkwijzen voor projectengineering en ondersteuning opnieuw te laten certificeren, kan Emerson via internationaal erkende normen beter inspelen op de cyber-securitybehoeften.”

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven