Ga naar hoofdinhoud

Elektronisch geregelde moeraanzetter

Grote schroeven en bouten zijn bij bouwmachines, vrachtwagens of windkrachtcentrales vaak moeilijk te bereiken – in de productie en tijdens onderhoudswerkzaamheden. Atlas Copco Tools  heeft speciaal voor dergelijke toepassingen een nieuwe moeraanzetter met een hoog koppel ontwikkeld. De voor documentatie geschikte Tensor ST Revo HA vergemakkelijkt en versnelt de assemblage in krappe bouwruimtes, verhoogt de procesveiligheid en verbetert de ergonomie.

Gangbare pneumatische of hydraulische moeraanzetters met een hoog koppel lopen wat betreft lawaai, trillingen, nauwkeurigheid en productiviteit tegen hun grenzen aan. Bovendien krijgen de bedieners van dergelijk assemblagegereedschap in de regel geen zekerheid over het aandraairesultaat, hetgeen investeringen in aanvullend (test-) gereedschap vereist of tot nabewerking leidt.

De nieuwe Tensor TS Revo HA van Atlas Copco Tools vergemakkelijkt de assemblage en nabewerking in beperkte ruimtelijke condities. De moeraanzetter beschikt over een slanke overbrenging, lichte en compacte tegenhouders en een nuttige ‘kop ontspan’ functie. Dit maakt het mogelijk, de steeksleutel (kop) en de momentsteun na het schroeven zonder veel moeite weer van het schroefpunt los te maken.

Krachtige moeraanzetter

De Tensor ST Revo HA is een op elk moment 360° vrij draaibaar gereedschap met een geïntegreerde meetwaardesensor. Dankzij de volledige traceerbaarheid van de schroefresultaten en de besturing en bewaking van de draaihoek maakt het krachtige Tensorsysteem juiste assemblageprocessen, eenvoudige documentatie en een hoge kwaliteit van de schroefverbindingen mogelijk.

De HA-serie is verdeeld in modellen voor koppelbereiken tot 1300 Nm (met een ¾” aandrijfvierkant), 2400 Nm en 4000 Nm. Beide laatstgenoemde versies zijn standaard uitgerust met een 1” aandrijfvierkant. Andere modellen voor koppels tot 5800 Nm en 8000 Nm (elk met 1½-“ aandrijfvierkant) komen in de komende maanden op de markt.

Door toerentallen tot 26 min-1 onder belasting overtreft het Revo-gereedschap met hoge koppels veel hydraulische moeraanzetters qua snelheid. Met een druk op de knop zijn verschillende koppels instelbaar en de bediener ontvangt via het display op de moeraanzetter alle belangrijke informatie. Daarmee kunnen assemblageprocessen worden verkort en hun kwaliteit gegarandeerd.

Een tweehanden-startschakelaar verhoogt de bedieningszekerheid. Bovendien kan de aanzethoek van de extra steunhandgreep individueel worden ingesteld. Een goede gewichtsverdeling over twee handen gaat vermoeidheidsverschijnselen van de bedieners tegen. Comfortabele handling en lage trillings- en geluidsniveaus maken een gezonder werken mogelijk en verbeteren, in combinatie met de hogere schroefnauwkeurigheid, zowel de procesgeschiktheid als de productiviteit.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven