Ga naar hoofdinhoud

Elektronisch bewakingssysteem

ContiProtect Belt Rip Detection van ContiTech detecteert langssleuven vroegtijdig en minimaliseert grote schade, reduceert reparatiekosten en de kans op ongelukken. Langssleuven in transportbanden kunnen duur zijn. Vooral in de mijnbouw, in de houtverwerking of recyclinginstallaties komen scherpe voorwerpen samen met het bulkmateriaal op de transportband terecht. Als ze tijdens het laden ongelukkig terecht komen, kunnen ze ergens in haken en de lopende transportband in de lengte doorsnijden In het ergste geval is er een totaalverlies van de transportband. Betere bescherming tegen storingen en dure reparaties biedt het nieuwe elektronische bewakingssysteem ContiProtect Belt Rip Detection.

Voor het bewaken zijn zogeheten geleiderlussen in de riem gevulcaniseerd. Deze lussen zenden een hoogfrequent signaal tussen een zender en een ontvanger. Als reen lus wordt vernietigd, valt het signaal aan de ontvangerkant uit. Het besturingssysteem stopt automatisch de transportband.

Hoe lang het systeem nodig heeft om bij een noodstop tot stilstand te komen, is beslissend voor de afstand tussen de draadlussen, die kan variëren tussen de twintig en vijftig meter. Bij een eerste run worden deze afstanden door het systeem herkend en opgeslagen.

Het nieuwe bewakingssysteem wordt gekenmerkt door de eenvoudige bediening. Alle signaalsequenties kunnen elektronisch worden teruggehaald, zodat het in geval van nood op de slijpkwaliteit kan worden afgesloten. Een Ethernet-verbinding maakt het mogelijk om het systeem via een PC en via het Internet aan te sturen.

Bij veel installaties kunnen de ContiTech experts naar wens voor onderhoud op afstand op het systeem. Alle componenten van ContiProtect Belt Rip Detection worden gekenmerkt door de hoge robuustheid en voldoen aan de eisen in de mijnbouw en bulk material handling industrie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven