Ga naar hoofdinhoud

Elektromotormarkt groeit door crisis en normen

De elektromotormarkt in West-Europa groeit onder invloed van energiekosten en wetgeving (foto: Ravish Corp.)

In Europa verbruiken industriële elektromotoren ongeveer zeventig procent van de opgewekte energie, waardoor ze in alle bedrijfstakken de meest gebruikte elektrische belasting vormen. Volgens een nieuwe analyse van Frost & Sullivan, Analysis of the Western European Electric Motors Market, was de elektromarkt in 2013 goed voor een omzet van 5,16 miljard dollar en zal deze naar schatting 5,94 miljard dollar bedragen in 2017. Het onderzoek heeft betrekking op motoren van zowel groter als kleiner dan 0,75 kW (1 pk).

Het totale energieverbruik van een elektromotor over zijn levensduur is goed voor ongeveer 85 % van de kosten . Omdat eindgebruikers zich dat steeds beter realiseren, zijn ze op zoek naar mogelijkheden om het energieverbruik en de operationele kosten te verlagen.

Energieverbruik

Eindgebruikers overwegen ze onder meer het vervangen van oude motoren door energetisch zuinige exemplaren . Samen met de Europese wetgeving voor energetisch rendement (640/2009/EC ) zorgt het energiebewustzijn voor groei van de West-Europese markt voor elektromotoren.

De eerste fase van genoemde richtlijn werd ingevoerd in 2011. De tweede fase zal naar verwachting in 2015 in werking treden. Deze betreft inductiemotoren met een vermogensbereik tussen 7,5 kW en 375 kW. Deze moeten aan de norm voor IE3 of IE2 voldoen en moeten zijn voorzien van een frequentieregelaar. Dit betekent dat eindgebruikers , die behoefte hebben om hun oude en verouderde motoren te vervangen, zullen worden gedwongen om IE2 of IE3 energiezuinige motoren te kopen

Deze zijn echter wel 25% tot 37% duurder in aanschaf dan IE1 of minder efficiënte motoren. Terwijl de verkoop van duurdere klasse IE3 motoren de omzet naar verwachting zal laten groeien, zou de economische scenario het marktpotentieel wel eens kunnen temperen.

Crisis beïnvloedt elektromotormarkt

Door de economische crisis en de schuldencrisis zijn de industriële activiteit in de Europese economieën vertraagd. Stagnatie in de grootschalige mijnbouw, de bouw , scheepsbouw , chemische en petrochemische projecten hebben met name de vraag naar middenspanningsmotoren verminderd. De maatregelen van de EU om de schuldencrisis aan te pakken zijn bemoedigend, maar het herstel is ongelijk over de diverse landen in West-Europa.

Een andere uitdaging voor de elektromotormarkt is het gebrek aan financiering uit de particuliere en openbare instellingen als belangrijke eindgebruikers. Onder meer de chemische, petrochemische, olie-, gas -en procesindustrie zijn voor de uitvoering van nieuwe projecten afhankelijk van de beschikbaarheid van kredieten. Eindgebruikers in Italië en Spanje zijn erg terughoudend om te investeren omdat ze worden geconfronteerd met hoge werkloosheid en politieke onzekerheid

Gezien deze uitdagingen moeten de fabrikanten van elektromotoren concurrerende prijzen rekenen en diensten met toegevoegde waarde bieden om zich te onderscheiden van de concurrentie , aldus het onderzoeksbureau. Strategische prijsstelling van hoog-efficiënte motoren zal belangrijk zijn om te slagen op de West-Europese markt.

Als u geïnteresseerd bent in meer informatie over dit onderzoek , stuur dan een email met uw volledige naam, bedrijfsnaam , functie, telefoonnummer, bedrijf e-mailadres, bedrijf website , stad en land .

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven