Ga naar hoofdinhoud

Elektromotorenfabrikant Yasa overgenomen door Mercedes-Benz

Yasa's axiale-flux elektromotor (Foto’s: Business Wire)

Na de voltooide reorganisatie van de aandrijvingsactiviteiten met de bundeling van planning, ontwikkeling, inkoop en productie onder één dak, verhoogt Mercedes-Benz nu zijn eigen toegevoegde waarde in ontwikkeling en productie. Dit doet het door het insourcen van aandrijvingstechnologieën voor elektrische voertuigen. Deze stap omvat de overname van de Britse elektromotorenspecialist Yasa. Met deze overname krijgt Mercedes-Benz toegang tot unieke technologie op het gebied van axiale fluxmotoren en expertise voor de ontwikkeling van ultra-high performance axiale fluxmotoren.

Yasa is pionier op het gebied van elektrische aandrijftechnologie van de volgende generatie. Het bedrijf werd opgericht in 2009. Hun gepatenteerde axiale-flux elektromotortechnologie is een grote stap voorwaarts ten opzichte van de radiale technologie waar het grootste deel van de markt voor elektrische voertuigen nog steeds van afhankelijk is. De gepatenteerde e-motoren leveren de grootste efficiëntie en de hoogste vermogensdichtheid in hun klasse voor de kleinst mogelijke afmetingen en het kleinst mogelijke gewicht. Eindklanten krijgen hiermee een onovertroffen rijervaring.

Samenwerking

Yasa werkt al sinds 2019 samen met Mercedes-Benz. “Het was altijd duidelijk dat we dezelfde toewijding deelden voor uitmuntende engineering, innovatie en het opnieuw vormgeven van mobiliteit voor het elektrische tijdperk”, stelt Chris Harris, CEO van Yasa. “Deze overname is enorm spannend omdat het de Yasa-technologie de wereldwijde schaal en het bereik van Mercedes-Benz geeft. Samen hebben we de kans om van Yasa het toonaangevende merk van uitmuntendheid in elektrische motortechnologie te maken, de invoering van elektrische voertuigen te versnellen en de lat voor elektrisch rijden hoger te leggen.”

Chris Harris, CEO Yasa

Behoud van eigen merk

Yasa zal als een volledige dochteronderneming van Mercedes-Benz opereren en ultra high-performance e-motoren ontwikkelen, met behoud van het eigen merk, team en faciliteiten en met voortzetting van de levering aan bestaande supercar-klanten.

Oxford

Na de overname zullen Yasa en zijn 250 werknemers blijven werken vanuit het hoofdkantoor en de productiefaciliteit in Oxford, Verenigd Koninkrijk. Het zal elektromotoren leveren voor het elektrische AMG.EA-platform van Mercedes-Benz, terwijl het ook zal optreden als een innovatiepartner.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven