Ga naar hoofdinhoud

Elektrisch powerpack van 1500 kW voor vloot Hydraurent

Het geavanceerde besturingssysteem maakt de integratie met bestaande systemen van klanten heel eenvoudig (foto's: Hydrauvision)

HydrauRent, de verhuurdivisie van Hydrauvision, heeft een nieuw, volledig elektrische powerpack aan de vloot toegevoegd. De HydrauPack 1500E is een compact, elektrisch aangedreven hydraulisch powerpack met een kleine footprint  in vergelijking tot het geïnstalleerde vermogen, en is beschikbaar voor verhuur en verkoop.

De nieuwe 1500 kW powerpack bevat zes pomp-motorcombinaties. Dat betekent dat het hydraulisch vermogen automatisch wordt aangepast aan het benodigde debiet door het in- of uitschakelen van de motoren. Zo kan het energieverbruik worden geminimaliseerd.

De zes units zijn verdeeld in twee systemen van drie pompen  met één hydraulische tank, waarbij elk systeem is uitgerust met eigen koelers en aansluitingen. Het totale vermogen kan worden gecombineerd, of de unit kan worden gebruikt als twee afzonderlijke systemen, waarbij de tweede set pompen te gebruiken is als back-up of een  redundante unit.

Op elk schip te plaatsen

‘Omdat de HydrauPack 1500E de grootte heeft van een standaard 20 voet container, heeft hij slechts een bescheiden footprint. Met zijn DNV 2.7-1 frame is hij bovendien veilig en eenvoudig op bijna elk schip te plaatsen’, zegt Elbert van den Brink, Sales Manager Rental bij Hydrauvision.

‘Dankzij de CSC-certificering kan de 1500E  via de reguliere scheepvaart over de hele wereld worden vervoerd. Verder heeft de unit een grote koelcapaciteit  – bijna de helft van het maximale vermogen –  voor gebruik in de warmste klimaten. Het onderhoud is eenvoudig door de grote toegangsluiken en  als dat nodig is, kan elke motor-pompcombinatie snel van buitenaf worden vervangen.’

Schone oplossing voor hydraulisch vermogen

‘De HydrauPack 1500E is volledig elektrisch en wordt aangedreven door de stroomvoorziening  van het schip. Dit betekent dat er geen brandstoftanks nodig zijn, geen uitlaatgassen aan dek  en minder omgevingslawaai. Dit biedt onze klanten een betere en schonere oplossing voor toekomstige projecten en speelt in op de toenemende vraag naar hydraulisch vermogen’, voegt Van den Brink toe.

‘Het geavanceerde besturingssysteem maakt de integratie met bestaande systemen van klanten heel eenvoudig. Dit geeft de mogelijkheid tot volledige data-analyse en optimalisatie van het gebruik van de powerpack.’

Stand alone of gekoppeld

De HydrauPack 1500E kan zowel stand-alone worden gebruikt als ook gekoppeld met meerdere andere units voor een hogere hydraulische flow. Om dit te vergemakkelijken is de hydraulische tank voorzien van extra koppelingsplaten om de nivelleringsslangen aan te sluiten, en zo de gecombineerde units als één enkele powerpack te laten werken.

‘De HydrauPack 1500E is de toekomst voor een efficiëntere, groenere en schonere oplossing wanneer systemen meer hydraulische kracht nodig hebben’, besluit Van den Brink.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven