Ga naar hoofdinhoud

Elektrisch hydraulische dekkranen Iknow krijgen Hoyer motoren

Iknow Machinery is gespecialiseerd in marine cargo handling equipment zoals dekkranen, luiken, houtsnipper-losinstallaties en portaalkranen (foto: Iknow)

Iknow Machinery is gespecialiseerd in marine cargo handling equipment zoals dekkranen, luiken, houtsnipper-losinstallaties en portaalkranen. Voor de aandrijving voor 32 zware bulk-dekkranen wendde de Japanse fabrikant zich tot Hoyer Motors.

Het laden en lossen van lading is een kritisch proces bij bulkschepen. De vele tonnen graan, erts, zout en andere soorten bulklading moeten met zorg worden behandeld, omdat ongelukken de veiligheid van zowel de bemanning als het schip in gevaar kunnen brengen. Aan de andere kant moet de vrachtafhandeling zo snel en efficiënt mogelijk gebeuren om de tijd die in de haven wordt doorgebracht te beperken.

Elektrisch hydraulische dekkranen

Voor de handling van bulkladingen is een degelijk en duurzaam machinepark nodig, waardoor hoogwaardige dekkranen voor veel scheepseigenaren een prioriteit zijn. Hoewel niet alle bulkcarriers hun eigen uitrusting voor de goederenbehandeling hebben, verhogen dekkranen de flexibiliteit van een schip aanzienlijk, omdat ze onafhankelijk zijn van de kranen aan de wal.

In de periode van april 2020 tot juni 2021 heeft Iknow de opdracht gekregen om dekkranen te produceren voor acht verschillende bulkschepen. Deze schepen worden elk uitgerust met vier elektrisch hydraulische dekkranen die maximaal 30 ton lading kunnen hijsen.

Gerenommeerde bulkcarriers

De dekkranen gaan naar Oshima Shipyard, een gerenommeerde bulkcarrier-bouwer. Hier zullen de eerste vier kranen worden geïnstalleerd op de MV Kaifong, een bulkcarrier met 36.300 ton draagvermogen die dit jaar nog aan de nieuwe eigenaren zal worden geleverd.

Een bulkcarrier van het type OS-MAX62 (foto: Oshima Shipyard)

Elke dekkraan wordt aangedreven door een 170 kW elektromotor. In plaats van een Japanse fabrikant te kiezen, heeft Iknow de 32 motoren besteld bij Hoyer Motors Asia. De motoren worden geleverd via de inkoopdivisie van Iknow in Shanghai, Xiong Long Industrial.

Flexibele Aziatische toeleveringsketen

Gelegen in de Sasebo in de buurt van Nagasaki, bevinden Iknow’s productiefaciliteiten zich dicht bij het vasteland van China en Korea. Dit biedt een voordelen, zowel voor het transport van de afgewerkte producten naar de klanten als voor het ontvangen van onderdelen van leveranciers zoals Hoyer Motors.

“Een belangrijke factor voor Iknow Machinery in dit project was het vermogen van Hoyer Motors Asia om betrouwbare leveringen aan Japan aan te bieden, ondersteund door een flexibele en robuuste toeleveringsketen en de logistieke opzet in China,” aldus Masahide Uchino, Country Manager voor Hoyer Motors in Japan.

“Met onze recente capaciteitsuitbreiding in ons Aziatisch hoofdkantoor in Ningbo, China, inclusief ons testcentrum, zijn we goed uitgerust om klanten als Iknow in alle delen van de regio te ondersteunen. Dit omvat ook het leveren van volledige motor- en classificatiedocumentatie.”

Eerste publicatie 13-8-2020 door Paul Quaedvlieg

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven