Ga naar hoofdinhoud

Elektrisch aangedreven lineaire sledes van Haydon Kerk

Eén van de meest kenmerkende eigenschappen van de aangedreven sledes zijn de speciale geleidingen waarmee een betrouwbare en continue lineaire snelheid is te realiseren met behoud van een accurate positionering (foto: Rotero)

Rotero uit Woerden heeft het programma van Haydon Kerk uitgebreid met een nieuwe lijn WGS lineaire sledes. Deze elektrisch aangedreven sledes maken gebruik van de stappenmotoren van dezelfde fabrikant en zijn uitgevoerd met speciale geleidingen voor een stabiele en hoognauwkeurige werking. Het ontwerp legt géén beperkingen op aan het toerental waardoor zowel hoge toerentallen als grote lengtes – tot 2,4 m – geen enkel probleem zijn.

De WGD serie bevatte voorheen uitsluitend verschillende lineaire sledes die zich ruim bewezen hebben ten aanzien van onder meer de stabiliteit onder belasting. Met de directe koppeling van deze lineaire sledes aan de Haydon Kerk stappenmotoren (bouwgrootte 17 en 23), omvat de serie nu ook hoogwaardige elektrisch aangedreven lineaire sledes.

Speciale geleidingen

Eén van de meest kenmerkende eigenschappen van de aangedreven sledes zijn de speciale geleidingen waarmee een betrouwbare en continue lineaire snelheid is te realiseren met behoud van een accurate positionering. Daarbij lopen de glijlagers over een aluminium geleiding waardoor de beweging gedurende de gehele slag zeer gelijkmatig verloopt.

De draadspil is vervaardigd van kwalitatief hoogwaardig roestvaststaal dat in eigen huis is gerold en wordt door de integraal gemonteerde basis op regelmatige afstand ondersteund. De lengte en de snelheid van de WGS zijn hiermee niet beperkt door een kritische schroefsnelheid waardoor hoge toerentallen, lineaire snelheden en slaglengtes zijn te realiseren. De standaard lengte bedraagt maximaal 2,4 m; grotere lengtes zijn op aanvraag ook mogelijk. Verder bevatten alle bewegende oppervlakken highperformance polymeren in de vorm van Kerkote TFE coating. Het unieke en compacte profiel draagt tot slot bij aan een verbeterde torsiestijfheid en stabiliteit.

Configuratie

Met meer dan twintig draadspil configuraties, gecombineerd met motoren in verschillende bouwgroottes en diverse montagemogelijkheden, biedt de WGS serie de eindgebruiker een praktisch oneindig aantal mogelijkheden. Standaard zijn de draadspillen beschikbaar met een spoed van 2,54, 5,08, 12,7 en 25,4 mm. Uiteraard staan de medewerkers van Rotero klaar om ondersteuning te bieden bij het selecteren van de beste combinatie voor een specifieke toepassing.

De WGS lineaire as is de ideale oplossing voor diverse applicaties; inclusief bloedanalyse-apparatuur, microscooptafels, opstellingen voor automatische monstername, industriële x-y opstellingen, semiconductor inspectieapparatuur en verder alle klantspecifieke x-, y- of z-opstellingen die en een complete geleiding en een passend aandrijfmechanisme nodig hebben.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven