Ga naar hoofdinhoud

EHi stuurklep voor stuuroplossingen

Danfoss Power Solutions breidt het bestaande portfolio stuurcomponenten uit met de EHi elektrohydraulische inline stuurklep. (foto: Danfoss Power Solutions)
Danfoss Power Solutions breidt het bestaande portfolio stuurcomponenten uit met de EHi elektrohydraulische inline stuurklep. De EHi is compacter dan andere oplossingen en is een optimale keuze om de flexibiliteit en functionaliteit te verbeteren als maar beperkte ruimte beschikbaar is in het motorcompartiment.

“De EHi werd ontwikkeld als aanvulling op onze huidige elektrohydraulische productlijn en is een goede oplossing om zowel voertuigontwerp als bediening te vergemakkelijken”, stelt Tom Rudolph, Product Marketing Director Work Function. “OEM klanten kunnen de EHi gebruiken om de stuurkolom te vervangen door een joystick of andere steer-by-wire ingangen voor vierwiel- of zelfs volledig autonome besturing. Hij kan ook worden gebruikt als universele stuurklep omdat hij met alle gangbare stuursystemen werkt.”
Met een doorstroomcapaciteit van 12 l/min tot 70 l/min is de EHi geschikt voor de meeste applicaties op kleine tot middelgrote voertuigen. De klep kan worden gebruikt als autonome steer-by-wire unit voor langzaam rijdende voertuigen, wat ideaal is voor toepassingen in machines als walsen, vorkheftrucks of bosbouwmachines.
“Wanneer de EHi wordt gebruik in combinatie met de PVED CLS stuur- en veiligheidsbesturing kunnen OEM’s naadloos een gecertificeerd stuursubsysteem maken en de ontwikkeltijd en kosten significant verlagen”, zegt Tom Rudolph.

Flexibel ontwerp

Met tien beschikbare hydraulische configuraties bestrijkt de klep het volledig bereik aan applicaties. Hij kan worden opgenomen als onderdeel van een schaalbaar ontwerppakket, omdat de klep hetzelfde platform deelt met de OSPE klep en elektronische actuators zoals de PVES, PVED CC en PVED CLS. Dat maakt het mogelijk om componenten te vervangen en te combineren zodat ze direct voldoen aan specifieke OEM-behoeftes en dure veranderingen in het voertuigontwerp voorkomen.
Flexibele montageopties maken het mogelijk dat de klep wordt gemonteerd op plaatsen waar weinig ruimte beschikbaar is, waardoor elektrohydraulische besturing mogelijk is op voertuigen waar dat tot nu toe niet viel te realiseren.
De EHi kan als autonome klep of in combinatie met een stuurunit worden gebruikt. Op voertuigen met twee assen, zoals een spuitmachine, vormt de EHi OSPE klep een uitgebreide en compacte stuuroplossing zonder dat externe besturingen nodig zijn.

Eigenschappen 

De flexibiliteit van de stuurklep zorgt voor goede prestaties en ingebouwde veiligheid. Aanvullende eigenschappen en voordelen zijn een eenvoudiger systeemontwerp, een snellere ’time to market’, een geïntegreerde veiligheidsbesturing en diverse ingebouwde softwarefuncties. De nieuwe stuurklep kan gemakkelijk worden geïntegreerd in machines zoals spuitmachines, wielladers, wielgravers, tandemwalsen, vorkheftrucks en grasmaaiers. Het gebruik van de klep, afzonderlijk of in combinatie met andere stuuroplossingen, zorgt voor voorheen ongekende niveaus van stuurbeheersing en flexibiliteit.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven