Ga naar hoofdinhoud

Eerste Yaskawa co-robot ontlaadt draaibank

De Yaskawa HC10 in werking bij BMO Precision Parts

Vorig jaar lanceerde Yaskawa zijn eerste co-robot in de Benelux markt. Deze HC10 heeft een bereik van 1,2 m en kan lasten tot 10 kg dragen. De eerste toepassing die BMO Automation met deze co-robot realiseerde, wordt ingezet voor het ontladen van een Doosan Lynx 2100 draaibank.

De Human Collaborative 10 (HC10) is de eerste van een nieuwe roboticageneratie die Yaskawa heeft ontwikkeld. Hiermee wil het Japanse concern tegemoet komen aan de toenemende vraag naar meer toegankelijke en collaboratieve robottoepassingen. Naast high-end toepassingen met hoge snelheid en payloads is er meer en meer vraag naar eenvoudigere en flexibel inzetbare robotsystemen.

BMO Automation gebruikt de HC10 om mee te testen en toepassingsproeven te draaien. De producten die hierbij worden ontwikkeld, kunnen in de testomgeving bij BMO Precision Parts worden beproefd.

Co-robot ontlaadt draaibank

Het zusterbedrijf heeft de eerste HC10 in bedrijf genomen, voor het ontladen van een Doosan Lynx 2100 draaibank. Deze machine draait volcontinu productie van gedraaide bussen, die door de HC10 op een pallet worden gelegd en gestapeld. Bij het ongestoord 24/7 proces worden productieaantallen van meer dan 500 stuks op pallet gestapeld.

De HC10 is speciaal ontwikkelde voor veilige mens-robotinteracties. Er zijn ronde vormen gebruikt zonder scherpe randen, de motoren en bedrading zijn volledig geïntegreerd en het ontwerp is vrij van knelpunten om beknelling te vermijden. De Yaskawa HC10 is voorzien van detectietechnologie op alle bewegingsassen waardoor hij veilig kan samenwerken met mensen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven