Ga naar hoofdinhoud

Eerste Pamas certificaat voor NMT Marine Propulsion

Het Pamas certificaat is een nieuw certificaat door en van de maritieme industrie en kenniscentra voor trainingen op academisch niveau (foto: Kees Opstal)

Netherlands Maritime Technology (NMT) heeft als eerste organisatie een postacademisch certificaat ontvangen voor de serie trainingen Marine Propulsion. Het Pamas certificaat is het eerste Nederlandse certificaat voor maritiem-technische  academische trainingen.

Met dit certificaat is er een officiële erkenning voor de hoge kwaliteit van de Marine Propulsion training van NMT. De deelnemers die succesvol het afsluitende examen afleggen, krijgen een officieel Pamas certificaat. Hiermee kunnen zij aantonen over de benodigde technische kennis te beschikken en deze ook toe kunnen passen in het ontwerpen van voortstuwingssystemen. Het Pamas certificaat is toegekend aan drie modules van de serie Marine Propulsion training (module 1 ‘Propulsion Plant Concepts and Basic Ship Hydrodynamics’, module 3 ‘Diesel Engines and Gas Turbines’ en module 5 ‘Matching Propulsion Engine and Propulsor’). Om het speciale NMT Marine Propulsion Pamas certificaat te verkrijgen dienen de cursisten de drie modules gezamenlijk te volgen. Pamas cursisten krijgen extra opdrachten om de theorie goed onder de knie te krijgen. Hierbij krijgen zij persoonlijke begeleiding van de docenten. Alle modules blijven overigens ook toegankelijk voor cursisten die niet het Pamas certificaat wensen te halen. Ook blijft het mogelijk om modules apart te volgen. Na afloop van de drie modules is er voor de Pamas cursisten een afsluitend examen. Oud-cursisten die de afgelopen jaren de eerste, derde en vijfde module van de Marine Propulsion training hebben afgerond kunnen zich alsnog aanmelden voor het Pamas certificaat.

Ontwikkeling samen met TU Delft

De NMT Marine Propulsion training is ontwikkeld samen met de Technische Universiteit Delft en wordt gegeven door professor Douwe Stapersma en universitair docent Peter de Vos van de faculteit Mechanical, Maritime and Materials Engineering. De training start in september, alhoewel (oud-) cursisten zich twee keer per jaar (april en september) kunnen aanmelden voor het NMT Marine Propulsion Pamas certificaat.

Het Pamas certificaat is een nieuw certificaat door en van de maritieme industrie en kenniscentra voor trainingen op academisch niveau. Het doel van Pamas is het stimuleren en faciliteren van een maritiem, technische trainingsprogramma en het erkennen en bewaken van het academische niveau daarvan. Deelnemers die succesvol dergelijke trainingen afronden krijgen een officieel erkend certificaat. Het Pamas certificaat wordt gefaciliteerd door Maritime by Holland.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven