Ga naar hoofdinhoud

Eerste editie MIX Noordoost brengt theorie en praktijk samen

De eerste editie van MIX Noordoost is te bezoeken op woensdag 18 en donderdag 19 mei 2022 in Evenementenhal Hardenberg (foto: Shutterstock)

De voorbereidingen voor de allereerste editie van Maakindustrie Expo (MIX) Noordoost op 18 en 19 mei 2022 in Evenementenhal Hardenberg zijn in volle gang. Inmiddels is de beursvoer gegroeid naar 110 exposanten verdeeld over drie beurshallen. Verder maakt beursorganisator Easyfairs bekend dat er een materialententoonstelling van MaterialDistrict komt en een Industrial Reality Hub.

“De bezoeker van MIX Noordoost heeft handvaten nodig om zijn dagelijkse werkzaamheden te verbeteren en om zijn bedrijf toekomstbestendig te maken. Kennis opdoen is een must, net als het delen van ervaringen. Dat kan op MIX Noordoost-Nederland. Bovendien halen we verschillende experiences naar de beurs om beleving toe te voegen aan het concept”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens MIX Noordoost.

Materialententoonstelling

Met het toevoegen van een materialententoonstelling van MaterialDistrict haalt de organisatie iets nieuws naar de beurs. MaterialDistrict is een platform op het gebied van innovatieve materialen, waarbij ze inzetten op circulaire economie. Welke materialen dragen bijvoorbeeld bij aan een gezonde leefomgeving? Het platform geeft antwoord op die vraag. De materialententoonstelling op MIX Noordoost staat bol van materiaalinspiratie. Hier worden de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied gepresenteerd.

Industrial Reality Hub

Een digitale innovatiehub voor industrieel toegepaste Augmented en Virtual Reality komt met zeven partners naar MIX Noordoost. Deze hub stimuleert samenwerking en innovatie tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen. Op de beursvloer kunnen bezoekers plaatsnemen in een kraansimulator. De bezoeker kan tijdens een live demo zien hoe er kennis over een machine uit het hoofd van een expert wordt gehaald. Ook is het mogelijk een technische training te volgen met een VR-bril. Daarnaast kunnen bezoekers een virtuele rondleiding krijgen in Connec2. Dit platform geeft de bezoeker inzicht in hoe andere bedrijven op dit moment al oplossingen toepassen. Daarnaast kan je middels een Industrial Life Cycle Platform zelfstandig instructies plaatsen rondom machines. Met de online editor is het mogelijk om de informatie aan een 3D CAD/Cam model toe te voegen. Deze data kan vervolgens gevisualiseerd worden in Mixed Reality.

3D-printen
Op MIX Noordoost vertegenwoordigt Binder3D de 3D Experience met zeven partners. Met verschillende 3D-printers laten deze partijen verschillende printtechnieken zien. Citoforma is bijvoorbeeld specialist op het gebied van printen met harsen. Fibernering is ervaren op het gebied van grote modellen. Ook kunnen bezoekers materiaal meenemen en uitproberen of dit geschikt is voor 3D-printen.

Vraagstukken van bezoekers

Studenten van HL Stenden gaan op de beurs aan de slag met allerlei vraagstukken van bezoekers. Verder is er op het event een automation experience en een robotplein met verschillende opstellingen te vinden.

MIX Noordoost

De eerste editie van MIX Noordoost is te bezoeken op woensdag 18 en donderdag 19 mei 2022 in Evenementenhal Hardenberg. Voor meer informatie: www.mixnoordoost.nl.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven