Ga naar hoofdinhoud

Eerste ‘Brexit proof’ survey winch in rental vloot Hydrauvision

Hydrauvision heeft onlangs een upgrade uitgevoerd aan een hydraulische lier van haar rental vloot (foto: Hydrauvision)

Na een lange survey campagne, keerde de HydrauWinch 65ED eind 2020 terug naar de werkplaats. De winch is opnieuw opgebouwd met niet alleen DNV-GL/Lloyds in gedachten, maar ook met de Engelse LOLER en PUWER regels. Hiermee is de eerste ‘Brexit proof’ rental winch een feit.

De upgrade van de Hydrauvision hydraulische lier hield in: een volledig crash frame met operator afscherming, opstart-signalering en toevoeging van een bedrade en draadloze afstandsbediening.

PLe en SIL3 veiligheidsprotocol

De draadloze afstandsbediening heeft een DNV-GL typegoedkeuring, met multi frequentie conform PLe en SIL3 veiligheidsprotocol. Naast deze technische upgrade heeft Hydrauvision de HydrauWinch 65ED voorzien van een nieuwe frisse look met nieuwe belettering.

Twee hydrauliekmotoren

De HydrauWinch 65 ED wordt rechtstreeks aangedreven door twee hydraulische motoren met een hoog koppel en wordt bestuurd door één hydraulisch ventielblok en een elektronische besturingskast. Een storingsbestendige bandrem verzekert een veilige werking.

De HydrauWinch 65 ED heeft een verlengde trommel met een diameter van 1200 mm. Deze is geschikt voor de opslag van draadkabels met grote lengtes en een relatief smalle diameter.

Fugro survey campagne

Terwijl de LOLER-compatibele inkt op de certificaten nog aan het drogen was, werd de winch set snel gemobiliseerd. De winch wordt ingezet aan boord van de Despina, een geavanceerd Ulstein’s SX130 schip van Golden Energy Offshore onder charter voor een belangrijke Fugro survey campagne op de Noordzee.

Hydraurent

De verhuurvloot van Hydrauvision Rental omvat onder meer een breed assortiment geavanceerde hydraulische lieren, uiteenlopend van 2 ton met CT-functie tot wel 80 ton. Daarnaast worden ook Powerpacks, technische support, bedieningsventielen, hydrauliekslangen en gereedschap verhuurd.

Afgelopen jaar nog voerde het bedrijf een restyling door van haar verhuurvloot, zie onderstaande video voor een impressie van de nieuwe look.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven