Ga naar hoofdinhoud

Eéntraps tandwielkast

Nord Drivesystems heeft het Nordbloc.1-gamma uitgebreid met een ééntrapsuitvoering voor toepassingen met hoge snelheden en dito koppels. De reductor is robuust, efficiënt, stil en compact. De nieuwe Nordbloc.1-tandwielkast heeft een goed rendement, hoge torsiestijfheid, een laag loopgeluid en een lange levensduur.

De reductiekasten voldoen aan de strengste hygiëne-eisen dankzij hun wash-down ontwerp. Ze hebben ook geen scheidingsnaden of afsluitdopjes. Dit verhoogt de stabiliteit van het product en biedt tegelijkertijd een gladder oppervlak waarop zich geen vloeistoffen of vaste materialen kunnen ophopen.

De via FEM geoptimaliseerde Unicase behuizing zorgt voor maximale kracht en stijfheid. Behalve tot verhoogde stijfheid leidt het verbeterde interne ontwerp ook tot een stille werking. Alle lagers en afdichtzittingen zijn geïntegreerd in de behuizing. Zo vermijdt men verbindingen die de behuizing kunnen verzwakken en olielekkage veroorzaken.

De boorgaten en montagedelen werden in één fabricagestap uitgevoerd, waardoor precieze toleranties mogelijk zijn, wat een  nauwkeurige positionering van tandwieltanden, lagers en afdichtingen garandeert. Bovendien krijgen deze componenten zo ook een langere levensduur.

Robuuste tandwielkast

De behuizing is robuust uitgevoerd uit corrosiebestendig aluminium. De optionele oppervlaktebehandeling met nsd tupH biedt extra bescherming. De gladde en gemakkelijk schoon te maken behuizing maakt de Nordbloc.1-reductiekast geschikt voor sectoren zoals de voedingsmiddelen- of farmaceutische industrie, waar hygiëne van groot belang is.

De ruim uitgevoerde tandwielkasten kunnen grote radiale en axiale krachten aan. Een belangrijk voordeel van de grote lagers is de grotere diameter van de interne assen, wat de kracht die het lager aan kan verhoogt. De tandwielen zijn gemaakt van gehard staal en maken hoge kortdurende overbelastingen mogelijk.

De nieuwe tandwielkasten zijn verkrijgbaar in vijf maten met motorvermogens van 0,12 kW tot 7,5 kW voor uitgangskoppels van maximaal 280 Nm. Alle varianten zijn beschikbaar als flens gemonteerd (B5 of B14), of in een voet-/flens-gemonteerde versie. Optioneel is IEC- en NEMA-motormontage mogelijk. Ook is een breed scala uitvoeringen met diverse assen, lagers en smeringsopties verkrijgbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven