Ga naar hoofdinhoud

Eén kabel oplossing voor kleine servomotoren

TE Connectivity (TE), specialist in connectiviteit en sensoren, biedt een connector voor kleine servomotoren in de 630 V klasse aan die een alles-in-één aansluiting voor vermogen, signalen en data omvat. De Intercontec M12 Motor Connector is een compacte, robuuste metalen connector voor installaties op basis van één kabel oplossingen. De connector is geschikt voor digitale transmissie van twee- en vierdraads encoderprotocollen zoals Hiperface DSL, BiSS, EnDat 2.2, Acuro Link en SCS open link.

Aangezien servomotorapplicaties kleiner en kleiner worden, nemen ook de eisen voor miniaturisering in de bijbehorende componenten toe. Er is met name behoefte aan een krachtige maar compacte en snel aan te sluiten veiligheidsconnectoren. TE is volgens het bedrijf de eerste die in deze vermogensklasse een haakse één kabel oplossing aanbiedt.

Één kabel oplossing

Dankzij een draaibare hoekaansluiting voor flexibele montage, een snellock-systeem en IP66/67 bescherming tegen stof en water maakt de M12 Motor Connector snelle, economische en betrouwbare aansluitingen mogelijk.

De robuuste vernikkelde metalen connector zorgt voor een betrouwbare, voor EMC afgeschermde 360° aansluiting en een beschermende aarding. Hierdoor kan aan de motorzijde worden afgezien van aarding van de motorbehuizing terwijl wordt gegarandeerd dat aan alle relevante normen wordt voldaan. De connector is goedgekeurd volgens UL94 V-0, de hoogste beschermklasse voor brandbestendigheid.

De M12 Motor Connector is beschikbaar voor vrij in het veld te monteren versies. Gebruikers kunnen kiezen voor uitvoeringen met zes pinnen (5 + PE) en acht pinnen (3 + PE + 4). TE ontwikkelt ook een ontwerp met een ‘4.tec’ montageconcept dat automatisch kan worden verwerkt.

Toepassingen

De M12 Motor Connector kan worden gebruikt in applicaties in talloze markten zoals robotica, landbouwwerktuigen, bouwmachines, gereedschapmachines, material handling, heftrucks, industrie- en bedrijfsvoertuigen, liften, windturbines, de voedings- en genotmiddelenindustrie, chemische installaties, verpakkingsmachines et cetera.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven