Ga naar hoofdinhoud

Een hybride cobot met heel veel spierkracht

De HC30PL van Yaskawa heeft een payload van maar liefst 30 kg (foto: Paul Quaedvlieg)

Onlangs werd op de Automatica beurs in München de nieuwste cobot van de Yaskawa HC-familie gepresenteerd: de HC30PL met maar liefst 30 kg payload.

Deze krachtpatser heeft een reikwijdte van 1.700 mm en heeft als uniek voordeel dat het een hybride cobot is en dus ook als industriële robot gebruikt kan worden, waarbij hij snelheden haalt tot 2 m/s. De HC30PL is voorzien van de YRC robotbesturing zoals alle andere cobots en robots uit het gamma van Yaskawa, wat meer dan 100 verschillende modellen telt.

Toepassingsgebieden HC30PL

Door het gebruik van food-grade smeermiddelen, druipwaterdichte coating en de hoge IP67 (stof/vloeistofdicht) beschermingsgraad kan de HC30PL zonder problemen gebruikt worden in bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie. Door de interne mediadoorvoer kan de doorvoer van perslucht en elektra naar de robotgrijper volledig “cleanline” en storingsvrij worden gerealiseerd. In cobot modus kan de HC30PL gebruikt worden zonder een omheining, waardoor hij ook een bijzonder kleine ruimte nodig heeft waarin hij kan werken.

De HC30PL is een veelzijdige hybride cobot die mogelijkheden biedt voor verschillende toepassingen, zoals bijvoorbeeld palletiseren of het beladen en ontladen van bewerkingsmachines (foto: Yaskawa)

Eerste stappen in productie-automatisering

Met de gemakkelijke Direct Teach knoppen kan de cobot geprogrammeerd worden via handbesturing. Door de zeer gebruiksvriendelijke Smart Pendant, met onder ander de Smart Pattern functie voor het snel genereren van palletiseerprogamma’s, is de Yaskawa cobot bij uitstek geschikt voor gebruikers die de eerste stappen zetten op het gebied van productie automatisering.

De HC30PL is een veelzijdige hybride cobot die interessante mogelijkheden biedt voor verschillende toepassingen, zoals bijvoorbeeld palletiseren of het beladen en ontladen van bewerkingsmachines.

Meer innovaties op Automatica:

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven