Ga naar hoofdinhoud

Economische delta-robot van Igus als bouwset

Snelle automatisering tegen een lage prijs: de Igus delta robot als een gemakkelijk te assembleren compleet pakket (foto: Igus).

Igus heeft een nieuwe en gemakkelijke automatiseringsoplossing ontwikkeld voor assemblagetaken. De delta-robot is uit voorraad leverbaar als geassembleerd systeem of kant-en-klaar systeem en kan direct worden gebruikt. De aankoopkosten verdienen zich binnen een half jaar terug. De bouwset bestaat uit onderhoudsvrije tandriemen, smeermiddelvrije gewrichten, encoders en stappenmotoren,

Het doel van de low-cost automatiseringsproducten van de specialist in tribo-kunststoffen is, eenvoudige taken snel, gemakkelijk en economisch automatiseren. Behalve haar tafelportalen heeft de onderneming een product ontwikkeld in de vorm van een delta robot.

Delta-robot

De robot is gebaseerd op drie onderhoudsvrije Drylin ZLW tandriemassen, smeermiddelvrije Igubal koppelingsstaven en bijpassende adapterplaten. NEMA stappenmotoren en encoders waarborgen de snelle handling van maximaal 1 kg met een nauwkeurigheid van +/- 0,5 mm. Het complete systeem heeft een installatieruimte van 420 mm in diameter en kan tot maximaal 5 kg dragen bij lage snelheden.

De lichtgewicht constructie van aluminium en kunststof zorgt er voor dat de delta robot economisch is, met een prijs van minder dan € 5000. Ook biedt de robot hoge snelheden met een pick-frequentie van tenminste 60 eenheden per minuut.

delta-robot bouwset Igus
Met de bouwdoos van minder dan € 5000 is de terugverdientijd slechts enkele maanden.

Met deze robot kunnen klanten hun eigen besturing en integratie hebben voor circa € 10.000 tot € 15.000. Volgens de fabrikant verdienen de robots zich binnen enkele maanden, maximaal een half jaar terug.

Modulaire set of kant-en-klaar systeem

Afhankelijk van de eisen van de klant kan de nieuwe delta robot worden geleverd als voorgeassembleerde set met montage-instructies in een doos met een gewicht van 18 kg, of als een kant-en-klaar systeem in een transportframe. Als optie kan de klant zijn eigen software en besturingssysteem gebruiken, of het intuïtief en gemakkelijk te gebruiken Dryve D1 besturingssysteem. De delta robot is geschikt voor eenvoudige assemblagefuncties, pick and place taken en voor applicaties in de inspectietechnologie.

Behalve de delta robot biedt Igus in haar Robolink productprogramma ook andere low-cost roboticasystemen aan. Dit programma biedt de gebruiker de kans om losse robotarmen samen te stellen tot vijf assen, op basis van een modulair systeem. Dit bestaande uit verschillende verbindingen met een breed scala aan kunststof tandwielen, motoren en interface-connectoren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven