Ga naar hoofdinhoud

Ebm-papst neemt IKOR over

Ebm-papst, fabrikant van ventilatoren en motoren

Ebm-papst, fabrikant van ventilatoren en motoren, heeft op 1 januari 2016 de Spaanse elektronicaspecialist IKOR overgenomen. Hiermee vergroot het bedrijf, met het hoofdkantoor in Mulfingen (Baden-Württemberg) haar kennis en kunde op het gebied van ontwikkeling en productie van elektronica.

Voorafgaand aan de transactie was al sprake van een succesvolle samenwerking tussen de twee bedrijven. De overname versterkt onder andere de marktpositie in Noord-Amerika en China. IKOR, met het hoofdkantoor in San Sebastian, een omzet van €60 miljoen euro en 600 medewerkers, heeft een R&D-afdeling en drie moderne productielocaties in China, Mexico en Spanje. IKOR is opgericht in 1981, en gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van klant specifieke besturingselektronica.

“Voor ons als systeemleverancier, betekent het verwerven van de elektronica specialist IKOR dat onze technologische expertise en know-how nog verder ontwikkelen”, vertelt Rainer Hundsdorfer, hoofd van de directie van Ebm-papst. “De bijkomende productiecapaciteit in met name China en Mexico leiden naar nieuwe potentiële markt en dus naar verdere groei.”

IKOR voorzitter Miguel Angel Sierra: “Onder de paraplu van Ebm-papst zijn wij in staat ons technologische leiderschap nog verder uit te breiden en onze technologische kennis nog verder te vergroten. De toegang tot de wereldwijde markt van Ebm-papst opent nieuwe mogelijkheden.”

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven