Ga naar hoofdinhoud

Eaton optimaliseert productie en logistiek bij klanten

Het VAS-team van Eaton helpt klanten om efficiënter te werken (foto: Eaton)

Eaton Electric heeft het dienstenpakket Value Added Services (VAS) geïntroduceerd voor zijn industriële schakelapparatuur, automatiseringsoplossingen en elektriciteitsdistributieaanbod. Na een analyse van het productieproces en de logistieke keten van de klant, werkt het VAS-team samen met de klant, gebruikmakend van de engineeringexpertise van Eaton, oplossingen uit die de procesefficiëntie voor producten en systemen verbeteren.

VAS omvat zowel diensten voor het beheer van de voorraden en materiaalstromen als voor de productie en klantenservice. De uiteindelijke oplossingen hangen af van de betrokken toepassing. Zo richten de diensten voor het beheer van de voorraden en materiaalstromen zich zowel op consulting en orderanalyses als op individuele etikettering, verpakkingen op maat, orderpicking en containerbeheer. Twee voorbeelden van meetbare waarde zijn het verminderen van het verpakkingsafval en het waarmaken van just-in-time leveringen.

In het productiesegment behoren zowel de voormontage van units, geprefabriceerde SmartWire-DT kabels, voorbedrade elektrische componenten en systemen als op maat gemaakte software voor HMI’s, PLC’s en frequentieregelaars tot de diensten die het VAS-team aanbiedt. Er kunnen ook besparingen worden gerealiseerd in de klantenservice dankzij unieke oplossingen voor servicebehoeften en een optimaal beheer van reserveonderdelen.

Optimalisatie logistiek

“Met ons nieuwe dienstenaanbod kunnen klanten de efficiëntie van hun inventarisatieprocessen, voorraden en toeleveringsketens een boost geven en zo de algemene procesefficiëntie van hun bedrijf verbeteren”, aldus Jens Weigl, hoofd van de Product Line Value Added Service van Eaton. “Een geoptimaliseerde logistieke keten kan hen heel wat kosten en tijd doen besparen. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om besparingen te realiseren. Waardevolle werkkrachten kan de kans gegeven worden zich meer te focussen op hun kerntaken, een correcte orderpicking kan de foutpercentages doen dalen, montage-inspanningen en stilstandtijden kunnen worden verminderd en de leveringstermijnen kunnen worden verkort.”

In eerste instantie zal worden gefocust op de regio van Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven