Ga naar hoofdinhoud

EAO introduceert Serie 84 IO-Link applicatie specifieke schakelaarvarianten

Met de Serie 84 IO-Link Touch kunnen digitale machinesystemen eenvoudig en snel met bedieningselementen worden uitgerust en bediend. (foto;s: EAO)

EAO introduceert Serie 84 IO-Link applicatie specifieke schakelaarvarianten. Deze vrij configureerbare, heldere en capacitieve IO-Link Touch schakelaars bieden talrijke nieuwe toepassingen voor veel industriële applicaties.

Met de komst van digitalisering in de industriële sector kunnen machinefabrikanten compleet nieuwe machines en apparaten ontwikkelen. Tegelijkertijd zorgt dit voor een veel intensievere bedieningservaring voor de eindgebruiker.
Om de voordelen van digitalisering te benutten, moeten machinefabrikanten echter veeleisende uitdagingen overwinnen, zoals de complexiteit van systemen of de enorme investering in tijd en geld die nodig is om hun analoge machines digitaal te transformeren. Met de Serie 84 IO-Link Touch kunnen digitale machinesystemen eenvoudig en snel met bedieningselementen worden uitgerust en bediend.

Applicatie-specifieke varianten

Met de drie schakelaarvarianten – standaard, roestvast staal en hygiënische uitvoering – biedt de IO-Link Touch een assortiment schakelaars en signaalarmaturen die geschikt zijn voor applicaties binnen de machinebouwindustrie en ver daarbuiten.

Specifieke toepassingen:
– Geautomatiseerde productie
– Schakel- en bedieningskasten
– Voedsel- en drankenindustrieweber
– Verpakkingsapparatuur
– Autonome gerobotiseerde transportsystemen
– Bewakingstations voor industriële transportbanden
– Mobiele, medische apparatuur
– Transmissiesystemen voor telecommunicatie
– Videoroutersystemen

Eenvoudig verbonden via een digitaal netwerk

Dankzij de wereldwijd ingevoerde IO-Link communicatie-interface en programmeerbare aansluitmogelijkheden, kunnen de schakelaars via een geïntegreerde M12 5-pens schroefverbinding met een montagediepte van slechts 25,8 mm via een netwerk worden verbonden met een geavanceerd machinesysteem en zo de apparatuur compatibel maken met de Industry 4.0-norm.

Vrij configureerbare schakelaars

De gebruiksmogelijkheden van de schakelaars zijn gebaseerd op een vrij te kiezen configuratie. Deze kan precies worden afgestemd op de betreffende applicatie – van verlichting en symbolen tot aan de schakelfunctie. Zo kan bijvoorbeeld de verlichting – wanneer geactiveerd – met een bewuste vertraging aangaan.
Of de operationele gereedheid van de schakelaar kan worden gesignaleerd door een groene verlichting, die bij bediening verandert in geel en een paar seconden later in rood. De configuratie blijft in de schakelaar opgeslagen, zelfs als er geen stroom wordt geleverd.

Voordelen

Het systeem biedt een aantal voordelen:

  • Vrij configureerbare schakelaars met IO-Link interface (Industry 4.0)
  • Optioneel verlichte symbolen, standaard of klantspecifiek
  • Aan omgevingslicht aanpasbare RGB ledverlichting in 16 miljoen kleuren
  • Capacitieve bediening met verschillende gevoeligheden
  • EAO Value Added Services wereldwijd leverbaar

RGB ledverlichting

De statische of knipperende RGB ledverlichting in maximaal 16 miljoen kleuren is bijzonder helder. Door de geïntegreerde aan omgevingslicht aanpasbare sensor verlicht de schakelaar onder alle lichtomstandigheden altijd met de juiste intensiteit – zonder te verblinden of te zwak te zijn. Deze functie optimaliseert ook het stroomverbruik van de schakelaar en de levensduur van de led.
Vier zijdelings verlichte lenzen geïntegreerd in het voorframe zorgen voor een goede zichtbaarheid van het volledige statusdisplay. Gecombineerd met contrastrijke en optioneel verlichte standaard of klantspecifieke symbolen, betekent het aantrekkelijke ontwerp van de IO-Link Touch dat deze ook visueel kan worden geïntegreerd in elke moderne applicatie-omgeving.
Meer informatie is hier te vinden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven