Ga naar hoofdinhoud

e-Traction wint BlueEfficiency Award

e-Traction levert een compleet concept voor e-mobiliteit, bestaande uit motor, vermogenselektronica en besturing (foto: e-Traction)

e-Traction Europe heeft de BlueEfficiency Award gewonnen, een prijs die Mercedes-Benz toekent aan de onderneming die de beste innovatie levert op het gebied van duurzame mobiliteit. E-Traction Europe ontwikkelde TheWheel elektrische direct-drive in-wiel motor. In deze aandrijving zijn stator en rotor omgedraaid, waardoor alles binnen in het wiel ‘stil’ staat, terwijl de buitenkant draait. TheWheel is onderdeel van een compleet aandrijfconcept dat de Apeldoornse fabrikant samenvat als TheMotion.

De Award werd uitgereikt tijdens de bekendmaking van de ranglijst met honderd concrete innovaties die het Nederlandse midden- en kleinbedrijf heeft gerealiseerd. De Kamer van Koophandel, Mercedes-Benz en NRC Media hebben deze Innovatie top 100 voor de negende keer samengesteld. Tot de genomineerden behoorden onder meer Andela Techniek & Innovatie, CB Flevoland, Hakvoort Daglicht, Holland Reefer Service, Machinefabriek Elcon, Machines4green, PartTracker, Snijtechniek Brabant en Spirotech.

e-Traction en TheMotion

De essentie van TheMotion is, de laagste Total Cost of Ownership van e-mobiliteit op niveau van de eindgebruiker te bieden. e-Traction realiseert dit door het het bieden van de beste rendementen voor zowel de aandrijflijn als aanvullende functionaliteiten. Door te keizen voor een benadering op systeemniveau kan worden volstaan met een kleinere en lichtere batterij, wat weer gunstig is voor het totale gewicht van het voertuig, prijs, efficiëntie en laadvermogen.

De kern van het productportfolio van e-Traction is een programma genaamd TheMotion. Het concept heeft betrekking op de drie fundamentele elementen van elektrische aandrijving-trein-systemen:

  • TheWheel (aandrijving)
  • TheDrive (aanstuurelektronica)
  • TheControl (besturing).

Dit programma combineert de TheWheel direct drive synchrone motor voor aandrijfoplossingen (SM-serie), TheDrive voor hoogspannings inverter oplossingen (MD-serie) en TheControl voor besturing van de totale aandrijftrein (PCM-serie). Deze productlijnen kunnen afzonderlijk of in verschillende combinaties worden toegepast.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven