Ga naar hoofdinhoud

E-Crane doet 1400 ton soja per uur

Deze E-Crane verwerkt 1.400 ton per uur dankzij krachtige elektromotoren (foto: Hoyer)

Op een verankerde boot laadt de kraan van de Belgische firma E-Crane temidden van de woeste wateren van de Amazone sojazaad in en uit. Dankzij de elektromotoren van Hoyer is de kraan in staat om in korte tijd grote bulkvolumes te verplaatsen.

De hydraulische kranen van de firma E-Crane worden vaak intensief ingezet zoals bij het verplaatsen van ijzerschroot, het uitladen van steenkool en het verwijderen van slib van de zeebodem. Dergelijke werkzaamheden gaan dikwijls gepaard met grote belasting en lastige omstandigheden de hele dag door. Sinds 2012 maakt E-Crane gebruik van elektromotoren van Hoyer. Hoyer ontving onlangs een order ontvangen voor het leveren van een motor met een vermogen van 630 kW, bedoeld voor gebruik in de kraan die is gemonteerd op de boot die E-Crane heeft geleverd aan een klant in Brazilië. Vanaf zijn plek midden in de Amazone zal de kraan, met een bereik van ruim 38 meter, sojazaad van binnenschepen overladen op Panamax-schepen.

“Deze kraan is de grootste voor het overladen van goederen van boten naar schepen dat wij tot nu toe hebben geproduceerd. De kraan is gemonteerd op een boot met een lengte van 61 meter en een breedte van 22 meter die direct soja afneemt van boten en overdraagt op schepen van het type Panamax die in staat zijn om door het Panamakanaal te varen. De grijper met een inhoud van 30 m3 zorgt ervoor dat de kraan per werkcyclus tot 22,5 ton lading kan overladen. Tijdens werking met volledige capaciteit is de kraan in staat om 1400 ton sojazaad per uur te verplaatsen. Dit betekent dat de klant de laadtijd van het schip kan verkorten en de met deze operatie verbonden kosten kan verlagen”, legt Gauthier Vermeyen uit, operationeel manager van E-Crane Worldwide.

E-Crane maakt gebruik van Hoyer-motoren binnen het gehele systeem van de kraan, dat bestaat uit een hoofdmotor en kleinere apparatuur zoals een oliepomp en een automatisch smeersysteem. In het geval van E-Crane was het noodzakelijk om een leverancier te kiezen die de juiste kwaliteit kan garanderen zodat het noodzakelijke onderhoud en de risico’s op defecten worden geminimaliseerd. De nauwe samenwerking tussen de firma’s Hoyer en E-Crane heeft hoge flexibiliteit en snelle communicatie opgeleverd. “Wij hebben voor Hoyer gekozen als leverancier omdat deze aan onze verwachtingen voldoet wat service, kwaliteit en prijs betreft. Onze langdurige samenwerking zal zich in de loop der tijd nog verder ontwikkelen, omdat wij er altijd op kunnen rekenen dat onze aanvragen snel en precies beantwoord worden”, aldus Gauthier Vermeyen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven