Ga naar hoofdinhoud

Dunringlagers voor de halfgeleiderindustrie

De dunringlagers van Rodriguez maken zich met deze speciale eigenschappen onder andere in de halfgeleiderindustrie waar (foto: Rodriguez GmbH)

Compact en licht van gewicht, maar toch bijzonder krachtig en nauwkeurig: de dunringlagers van Rodriguez maken zich met deze speciale eigenschappen onder andere in de halfgeleiderindustrie waar.

Dunringlagers van Rodriguez worden in de halfgeleidertechnologie onder andere toegepast in objectief diafragma’s van foto-lithografische systemen: Aangezien deze diafragma’s zo compact en plat mogelijk geconstrueerd moeten zijn, zijn dunringlagers hiervoor de eerste keus. De lichte lagertypen worden gekenmerkt door de kleine doorsnede, die ook bij een toenemende binnendiameter gelijk blijft. Het scala van Kaydon-dunringlagers van Rodriguez bestaat uit circa 250 lagertypen met de optimale oplossing voor iedere toepassing, en tevens voor de precisiemechanica in de lithografische systemen voor de productie van halfgeleiders.

“In de halfgeleiderbranche zijn er echter nog veel meer voorbeelden voor toepassing voor de dunringlagers”, zegt Sven Handels, product manager bij Rodriguez. “Wij leveren bijvoorbeeld al jarenlang Kaydon-dunringlagers van rvs aan een klant die deze in single-wafer-systemen installeert.” Op basis van de dunringlagers ontstaan bij Rodriguez echter ook complete kant-en-klare modules die precies worden afgestemd op de desbetreffende applicatie. Deze klantspecifieke speciale oplossingen vallen onder het ressort ‘Value Added Products’, dat tot de kerncompetenties van het bedrijf hoort. Hier krijgen klanten niet alleen klantspecifieke systeemoplossingen of volledige modules in de kleinste aantallen stuks, maar ook een volledige allesomvattende service. “Ook hier is er een voorbeeld uit de halfgeleidertechnologie: Een van onze complete systemen maakt zich waar in volautomatische hogesnelheidsmeetsystemen voor wafers”, zegt Sven Handels.

Op de Precisiebeurs op 16/17 november in Veldhoven kunnen de bezoekers zich overtuigen van de voordelen van de slanke componenten van Rodriquez.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven