Ga naar hoofdinhoud

Duitse Innovatieprijs 2021 naar ctrlX Automation van Bosch Rexroth

Philipp Guth, hoofd van de business unit Automation & Electrification Solutions bij Bosch Rexroth AG, neemt de Duitse innovatieprijs 2021 in ontvangst. (Foto: Bosch Rexroth)

Bosch Rexroth won met ctrlX Automation een belangrijke onderscheiding: de Duitse Innovatieprijs 2021. Het automatiseringsplatform verandert de markt en geeft een nieuwe definitie aan automatisering in de industrie.

De Duitse Innovatieprijs 2021, een initiatief, dat in 2010 werd opgericht door WirtschaftsWoche, Accenture en EnBW, riep Bosch Rexroth uit tot winnaar in de categorie “Grote ondernemingen”. De prijsuitreiking vond plaats in de vorm van een digitaal evenement.

Brein van de moderne fabriek

“ctrlX Automation is het brein van de moderne fabriek”, verklaart Dr. Marc Wucherer, lid van de Raad van Bestuur bij Bosch Rexroth AG, en vervolgt: “Met het platform automatiseren gebruikers hun processen, het spreekt verschillende programmeertalen en integreert verschillende systemen voor gegevensoverdracht.” Dit zijn enkele van de voordelen die de oplossing onderscheiden van conventionele starre automatiserings-oplossingen en ctrlX Automation tot een belangrijke bouwsteen maken voor de fabriek van de toekomst.

Nieuwe vrijheidsgraden

Het automatiseringsplatform brengt voorheen gescheiden werelden samen in een consequent open en modulair systeem: machinebesturing, informatietechnologie (IT) en het Internet of Things (IoT) – want in de moderne industrie zijn deze van elkaar afhankelijk. Het platform biedt alle benodigde software- en hardwarecomponenten voor automatiseringsoplossingen. Daarnaast kunnen gebruikers individuele oplossingen downloaden als apps in een ecosysteem of ze zelf creëren en snel operationeel maken. Deze software- en engineeringbenadering creëert nieuwe vrijheidsgraden en bijna onbeperkte toepassingsmogelijkheden.

Domeinkennis en co-creatie

“ctrlX Automation is al in bijna 300 klantprojecten geïmplementeerd. Bovendien groeit ons ctrlX World ecosysteem – we hebben nu 20 partners. Een belangrijk voordeel van het automatiseringsplatform is dat het de domeinkennis van Bosch Rexroth, van externe leveranciers en van klanten samenbrengt. Op deze manier komen automatiseringsoplossingen tot stand door co-creatie, en al met al wordt de beste oplossing voor elke toepassing bereikt”, aldus Philipp Guth, Senior Vice President van de Business Unit Automation & Electrification Solutions bij Bosch Rexroth AG.

Toekomst en datavast handelen


De eigenschappen van ctrlX Automation voldoen daarmee aan de eisen van de VUCA-wereld – d.w.z. volatiele, onzekere, complexe en ambivalente markten. Het stelt gebruikers in staat om flexibel, onafhankelijk, toekomst- maar ook datavast te handelen als het gaat om vraaggerichte kosten. Daarmee is het een contra-ontwerp ten opzichte van de vroegere automatiseringssystemen. Dit feit overtuigde ook de jury van de Duitse Innovation Award, die baanbrekende producten en processen uit Duitsland eert. Philipp Guth nam de prijs in ontvangst.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven