Ga naar hoofdinhoud

Dubbele remmen van SEW-Eurodrive

SEW-Eurodrive heeft het portfolio veilige remsystemen uitgebreid met de dubbele remmen BF .. en .. BT (foto: Paul Quaedvlieg).

Voor de omgevingen, waar in de onmiddellijke nabijheid mensen werken die gevaar kunnen lopen als gevolg van een storing of onjuist gebruik, zijn de eisen voor het ontwerp van aandrijfsystemen verscherpt. Reden voor SEW-Eurodrive om de ontwikkeling van zijn dubbele remmen voor industriële en theatertoepassingen te versnellen. Op de Hannover Messe presenteerde het huis de nieuwe BF .. – en BT .. dubbele remmen die het aanbod aandrijvingen met functionele veiligheid uitbreiden.

In toepassingen en gebieden waar mensen met machines werken, moeten strengere voorzorgsmaatregelen worden genomen opdat mensen niet door eigen schuld of een storing van de machine letsel oplopen. Typische toepassingen van de dubbele rem BF .. (FS) zijn te vinden in schaarheftafels, productlift of stellingbedieningsapparaten.

De dubbele rem BT .. (FS) is gecertificeerd volgens DIN 56590-1 voor toepassingen in onder meer theaters, sporthallen en stadions. Om te voldoen aan de geluidseisen van de theatertechniek is voor deze variant van de dubbele een nieuwe demping ontwikkeld zodat de geluidsdruk bij aflevering onder 50dB (A) ligt.

Dubbele remmen voor meer veiligheid

De dubbele remmen, toegepast in een veilig aandrijf- en remsysteem, voldoen aan de eisen op het hoogste prestatieniveau (PL) e volgens EN ISO 13849-1. Dankzij de optionele, dan geïntegreerde functie- en slijtage bewaking van het type DUE kan de rem continu worden bewaakt en zo een veilige werking van de installatie garanderen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven