Ga naar hoofdinhoud

Drivetecno koppelt motor en reductor met NEMA-flens

Voorbeeld van een NEMA-flens met aangebouwde motor in combinatie met een Transtecno wormwielreductor (foto: Drivetecno).

Drivetecno heeft het leveringsprogramma uitgebreid met NEMA-flenzen. Met een NEMA-flens kan een groot deel van het Transtecno reductorprogramma geschikt worden gemaakt voor directe aanbouw van servomotoren en borstelloze gelijkstroommotoren (BLDC).

In veel gevallen waarin een (servo)geregelde aandrijving is gewenst, is het niet noodzakelijk om hiervoor dure high-end componenten toe te passen. Voor die situaties biedt Drivetecno zowel technisch als financieel aantrekkelijke alternatieven door borstelloze gelijkstroommotoren (BLDC) en servomotoren samen te bouwen met standaard Transtecno reductoren.

Haakse bouwvormen

(Servo)geregelde aandrijvingen worden onder meer toegepast in machineaandrijvingen, gesynchroniseerde transportbanden, palletstapelaars, AGV’s, maar ook in de kassenbouw komen we dit soort aandrijvingen steeds vaker tegen. Voor deze toepassingen levert Drivetecno onder meer planetaire tandwielkastjes. Maar het bedrijf zag de vraag naar haakse bouwvormen (worm, tandwielkasten) gestaag toenemen.

De (haakse) wormwielkasten van zijn niet specifiek ontwikkeld voor gebruik in combinatie met stappenmotoren, maar ze blijken in de praktijk uitstekend toepasbaar in situaties waarin geen sprake is van hoog dynamische bewegingen. Dit betekent dat met behoud van de (servo) terugkoppeling kan worden gekozen voor meer conventionele en prettiger geprijsde mechanische componenten zoals wormwiel- en opsteekreductoren.

Nema-flens

Aandrijvingen zijn altijd maatwerk, vandaar dat het bedrijf veel componenten op voorraad heeft. Daardoor kan elke gewenste configuratie snel worden geleverd. Zijn speciale aandrijvingen nodig, dan kunnen deze in grotere aantallen direct worden geproduceerd bij de Transtecno fabrieken in Italië.

Enkele voorbeelden van reductoren die geschikt zijn voor het via een NEMA-flens aanbouwen van servo- of BLDC-motoren zijn de CM026 wormwielreductor (uitgaande as 12 mm diameter, vertragingen van i=5 tot en met i=60 en draaimomenten tot 15 Nm) of de zwaardere CM030 en CM040 (uitgaande as 18 mm diameter, vertragingen van i=5 tot en met i-100 en draaimomenten tot 48 Nm). Maar er zijn zowel kleinere als nog grotere reductoren, vlakke opsteekreductoren (tot 429 Nm) en diverse planetaire tandwielkasten. Op alle varianten kunnen via een NEMA-flens diverse standaard motoren gemonteerd worden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven