Ga naar hoofdinhoud

Drie-assige servo-aandrijving Acopos P3

De Acopos P3 van B&R vermindert de hoeveelheid ruimte in de schakelkast met maximaal 69%

De nieuwe Acopos P3 drie-assige servo-aandrijving van B&R heeft een vermogensdichtheid van 4 A per liter ruimte. B&R zegt  dat dit systeem de meest efficiënte servo-aandrijving met geïntegreerde veiligheidsfuncties op de markt is. De sample tijd is slechts 50 microseconden voor de hele controller cascade.

De Acopos P3 wordt aangeboden als een één, twee of drie-assige aandrijving voor het vermogensspectrum variërend van 0,6 kW tot 24 kW (1,2 A tot 48 A). De behuizing van de Acopos P3 is zo klein dat de benodigde ruimte in de schakelkast gereduceerd is met maximaal 69%.

Virtuele sensortechnologie

De korte cyclustijd van 50 microseconden voor stroom, snelheid en positieregeling biedt nieuwe mogelijkheden voor virtuele sensoren. Een virtuele motorpositie encoder rekent af met de noodzaak van een encoder, de encoderkabel en de evaluatie-eenheid in de servoversterker, en vergroot tegelijk de toepasbaarheid. Andere speciale functies voor meer controle en snellere reacties (zoals repetitieve controle) kunnen worden uitgevoerd met behulp van deze virtuele sensortechnologie.

Safety

De Acopos P3 past naadloos in B&R’s modulair en volledig schaalbare automatiseringsportfolio. Een Power Panel, een willekeurig aantal Acopos servo drives en X20 I/O-modules zijn alles wat nodig is voor het opzetten van een complete en krachtige automatiseringsoplossing. Veiligheidsfuncties conform SIL 3 / PL e kunnen ook op aanvraag geïntegreerd worden. Safely Limited Torque (SLT) en Remanente Safe Positie (RSP) functies zijn nieuwe toevoegingen ten opzichte van voorgaande Acopos modellen. En met een totaal van veertien veilige motionfuncties op basis van openSAFETY, is het mogelijk om aan alle mogelijke veiligheidseisen te voldoen.

De Acopos P3 kan nagenoeg overal in de wereld worden gebruikt omdat het geschikt is voor ’s werelds meest voorkomende elektriciteitsnetconfiguraties zoals TN, TT, IT en hoekgeaarde TN-S-systemen. Dit vermindert ook het totale aantal benodigde machinevarianten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven