Ga naar hoofdinhoud

Draagbare noodstopknop

De draadloze draagbare Indus Gemini noodstopknop van Tyro Remotes bespaart kostbare seconden. Hiermee is een medewerker niet meer afhankelijk van collega’s, maar kan hij zelf op de noodstopknop drukken. Het veiligheidscircuit wordt onderbroken en de machine wordt direct uitgeschakeld. Het robuuste apparaatje met rubberen stootrand kan eenvoudig aan de broek worden bevestigd, zodat het altijd binnen handbereik is.

In de industrie sector is sprake van een zeker ongevalsrisico. Ondanks alle veiligheidsvoorschriften, controles en beschermende kleding, komen jaarlijks vele arbeiders in het ziekenhuis terecht door een ongeluk op de werkvloer. De echt ernstige slachtoffers overleven het zelfs niet.

Als een medewerker wordt gegrepen door een machine of bekneld raakt, is hij afhankelijk van het reactievermogen van zijn collega’s als het aankomt op het indrukken van de noodstop schakelaar. Vooral in lawaaierige industriële omgevingen horen of verstaan mensen elkaar niet altijd. In levensbedreigende situaties waarin elke seconde telt, kan dit fataal zijn. De Indus Gemini kan hier uitkomst bieden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven