Ga naar hoofdinhoud

Draadloos Modbus-radiosysteem

Met het Multi-Hop-Funksystem DR van Banner Engineering breidt Turck het bereik van de draadloze SureCross DX80-componenten uit. De multi-hop techniek maakt cascadeschakeling van meer repeaters mogelijk, elk met een bereik van drie kilometer. Zo zijn niet alleen moeilijk bereikbare of niet-rendabele routes te maken, maar ook overdrachtbarrières elegant te omzeilen.

Met het Multi-Hop-Funksystem zijn tot 2.400 I/O-punten draadloos in een Modbus-netwerk te integreren. Zijn nog grotere gebieden te bestrijken, kunnen meer draadloze netwerken storingvrij parallel worden aangedreven. Het draadloze DX80DR-net zendt digitale en analoge signalen van controllers, optische, induktieve of ultrasone sensoren en HMI’s, meetomvormers, niveau-, druk- of temperatuursensoren.

Het brede bereik van het I/O-netwerk maakt nieuwe toepassingen mogelijk, zoals de landbouw bij de irrigatie van velden: vocht- en flowmeters kunnen net zo eenvoudig worden aangesloten als regelkleppen. In geautomatiseerde parkeerhulpsystemen kunnen duizenden parkeerplaatsen in de stad worden gecontroleerd, zonder dure kabels te installeren.

Maar ook traditionele toepassingen, zoals niveau-, druk-, flow- en temperatuurbewaking maken deel uit van het toepassingsspectrum. Het DX80-knooppunt en de aangesloten apparaten worden gevoed met 10-30 V gelijkspanning. Speciale low-power sensoren kunnen ook worden bediend met een batterij of zonnepaneel.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven