Ga naar hoofdinhoud

Dochteronderneming WEG ontwikkelt watergekoelde 700 kW elektromotor

WEG mikt met de serie K1W met name op applicaties waar veel vermogen in een beperkte ruimte mogelijk is en het laagst mogelijke geluidsniveau moet worden bereikt (foto: Paul Quaedvlieg).

Antriebstechnik Katt Hessen (AKH), dochteronderneming van WEG, heeft een nieuwe 700 kW watergekoelde motor ontwikkeld, K1W genaamd. De nieuwe motor, beschikbaar tot efficiencyklasse IE3, levert dit vermogen bij een laag inbouwvolume. Talrijke uitvoeringsopties brengen veel toepassingsmiddelen binnen bereik.

Door deze grote bandbreedte zijn ze geschikt voor bijvoorbeeld mengers, extruders, spuitgiet-, druk-, papier- en draadtrekmachines. WEG mikt met de serie K1W, die te zien was op de SPS IPC Drives in Neurenberg, met name op applicaties waar veel vermogen in een beperkte ruimte mogelijk is en het laagst mogelijke geluidsniveau moet worden bereikt. De nieuwe serie biedt vooral uitkomst wanneer gebruik van een externe ventilator door de sterk vervuilde atmosfeer onmogelijk is of het warmteverlies niet direct aan de omgeving kan worden afgegeven, bijvoorbeeld wanneer in de werkomgeving al sprake is van een sterk verhoogd temperatuurniveau.

weg-watergekoeld-2De nieuwe serie motoren is standaard uitgevoerd in trillingsklasse A, beschermingsklasse IP55 en isolatieklasse F. De ashoogte van de beschikbare motoren ligt tussen 200 mm en 355 mm. In de standaard uitvoering zijn motorbehuizing en lagerschilden van staal.
Elektrisch gezien zijn onder meer optimalisering voor aansturing door een frequentieomvormer en bijzondere spanningen en frequenties als optie mogelijk.

Mechanische varianten van de K1W zijn onder meer watergekoelde assen, elektrisch geïsoleerde lagers, automatische nasmering, voet- of flensuitvoering. Speciale lagering voor hoge axiale en radiale krachten, speciale asmaterialen en speciale oppervlaktebehandeling en verschillende lakkwaliteiten behoren eveneens tot de mogelijkheden. Als op te bouwen componenten kunnen bijvoorbeeld houdremmen, terugloopblokkeringen en verschillende encoders worden toegepast.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven