Ga naar hoofdinhoud

DNV GL certificatie voor Roba-DS schijfkoppelingen

Mayr Power Transmission ontving voor compacte Roba-DS volledig stalen koppeling tot bouwgrootte 2200 de certificering van DNV GL (Det Norske Veritas und Germanic Lloyd) (foto: Mayr)

De compacte Roba-DS schijfkoppelingen van Mayr Power Transmission, in Nederland vertegenwoordigd door Groneman in Hengelo (O) zijn gecertificeerd door DNV GL. Ze garanderen maximale operationele en functionele veiligheid voor gebruikers op volle zee.

Variërend van scheepsschroefaandrijvingen, mobiele platformen als boorplatformen voor de olie- en gaswinning, tot getijdenenergiecentrales – het toepassingsgebied van schijfkoppelingen in de maritieme industrie is divers. Is bijvoorbeeld de hoofdaandrijving van een scheepsschroef een elektromotor, dan bieden stalen schijfkoppelingen, zoals de Roba-DS van Mayr Power Transmission doorslaggevende voordelen. Dergelijke koppelingen zijn robuust, betrouwbaar en temperatuurbestendig: Ze zijn daarom bijzonder geschikt voor gebruik onder zware omstandigheden op zee. Bovendien zijn de Roba-DS koppelingen slijtagevrij, waardoor ze onderhoudsinspanningen tot een minimum beperken. Net als voor het vorige model, de Roba-D, ontving Mayr Power Transmission ook voor de nog compactere en beter presterende Roba-DS volledig stalen koppeling tot bouwgrootte 2200 de certificering van DNV GL (Det Norske Veritas und Germanic Lloyd). Dit certificaat is een bevestiging van de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de koppeling met gebruikelijke veilige dimensionering en ontwerp, en garandeert maximale operationele en functionele veiligheid voor gebruik op volle zee.

De nominale koppels, zoals vermeld in de catalogus kunnen met de Roba-DS schijfkoppeling zonder beperking worden toegepast. Verlaging van het nominale koppel als gevolg van foutieve uitlijning, belastingconfiguratie of balanceereisen is niet nodig. De koppelingen zijn compact en combineren hoge prestatiedichtheid met kleine afmetingen – ideaal voor scheepsmotoren, waarin maar weinig inbouwruimte beschikbaar is. In het geval van aanbieders die bij het dimensioneren rekening moeten houden met uitlijnfouten en wisselende koppels, moet vaak bij hetzelfde nominale koppel en dezelfde snelheid worden gekozen voor een grotere koppeling. De Roba-DS schijfkoppelingen leiden koppels volledig spelingvrij door tot aan het nominale koppel met een constante hoge torsiestijfheid. De vastgestelde asuitlijnfouten kunnen voor 100% benut worden zonder dat het overdraagbare koppel wordt beïnvloed. De schijfkoppelingen compenseren radiale, axiale en hoekafwijkingen van assen en beschermen zo de lagers tegen ongewenste belastingen, en voorkomen daarmee onnodige stilstandtijden en kosten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven