Ga naar hoofdinhoud

Distributieovereenkomst Melexis en Rutronik

Melexis levert een uitgebreid assortiment sensoren, geïntegreerde halfgeleiders en toebehoren (foto: Melexis).

Rutronik Elektronische Bauelemente en Melexis hebben een overeenkomst getekend voor de wereldwijde distributie van het complete Melexis-portfolio van sensoren en geïntegreerde schakelingen (IC’s) voor sensorinterfaces, drivers en communicatie.

Melexis levert een uitgebreid assortiment geïntegreerde halfgeleiders, waarmee de auto-industrie groenere en veiligere auto’s kan produceren en waarmee fabrikanten van huishoudelijke apparatuur energie-efficiëntere producten op de markt kunnen brengen. Ook worden deze halfgeleiders gebruikt in geavanceerde industriële apparatuur, medische instrumenten en gebouwautomatisering.

Het sensorenportfolio omvat onder andere magnetische sensoren (Hall-effect), opto-elektronische sensoren en MEMS-druksensoren. Het assortiment driver-IC’s omvat controllers voor krachtige DC- en borstelloze DC-motoren en FET-pre-drivers. De communicatie-IC’s kunnen worden gebruikt voor sleutelloze toegang op afstand, bandendrukbewaking, netwerken binnen een voertuig en draadloze oplaadstarters.

Metronix en Rutronik

Voor Rutronic is Melexis een waardevolle aanvulling op zijn ‘linecard’ producten, vooral met het brede portfolio sensoren. Als voorbeeld noemt het bedrijf Triaxis, een magnetische sensortechnologie die metingen van magnetische velden langs drie assen mogelijk maakt met slechts één sensor.

Met het distributiecontract met Rutronik kan Melexis zijn positie binnen de auto-elektronica verder uitbouwen en inspelen op de stijgende wereldwijde vraag naar zijn nieuwe generatie geïntegreerde halfgeleiders voor de industrie, huishoudelijke apparatuur, gebouwautomatisering, medische apparatuur en consumentenelektronica.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven