Ga naar hoofdinhoud

Direct werkende magneetventielen

Nieuw bij Eva is de serie FP direct werkende magneetventielen en toebehoren voor klepaandrijvingen van Bifold. De magneetventielen zijn compact vormgegeven, geschikt voor alle soorten NAMUR klepaandrijvingen, hebben geen montageplaat nodig en voldoen aan VDI/VDE 3845.

Alle magneetventielen zijn gecertificeerd volgens SIL 3 IEC 61508 en leverbaar met 3/2-, 5/2- en 5/3-poortenconfiguratie. De ventielen zijn gemaakt van roestvast staal 316L, geschikt voor bedrijfstemperaturen van -60ºC tot +180ºC en voldoen aan explosieklassen Ex d, Ex ia en Ex emb. Doordat er minder leidingen, koppelingen, bevestigingsbeugels nodig zijn, is een snelle montage mogelijk.

Een belangrijk verschil met conventionele uitvoeringen is het 360º draaibare montageblok, waardoor de behuizingen van de magneetventielen niet in aanraking komen met de actuator behuizing en de filter-reduceer altijd verticaal kan worden geplaatst. Behalve de standaard auto-reset functie zijn diverse andere functies leverbaar, zoals spring return manual override, stayput manual override, manual reset, tamperproof manual latch and latch energised.

De NAMUR-uitvoering gebaseerd op het AXIS systeem maakt de directe aansluiting mogelijk van filter-reduceren, terugslagkleppen en veiligheidskleppen en verzekert korte responsetijden. De magneetventielen zijn geschikt voor perslucht en diverse andere gassen met drukken tot 1 MPa, 69 MPa of 138 MPa. Bij de levering zijn alle bevestigingsmiddelen en afdichtingen inbegrepen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven