Ga naar hoofdinhoud

Digitaal event procesoptimalisatie met WMS, MES en ERP

Op 18 november staat het digitale event over procesoptimalisatie door middel van WMS, MES en ERP gepland.

Op 18 november organiseert de redactie van Warehouse Totaal in samenwerking met First Line Software het digitale event over procesoptimalisatie door middel van WMS, MES en ERP. Vijf experts uit de sector gaan met elkaar in gesprek over de juiste balans tussen deze systemen. De kijker vergaart inzichten van de experts, maar kan ook actief deelnemen aan de discussie door rechtstreeks vragen te stellen.

De werelden van productie en warehousing waren ooit relatief verschillend. Die tijd is voorbij en dat heeft ook consequenties voor de toepassing van WMS, MES en ERP.  De vraag is hoe de software puzzel het best gelegd kan worden voor een optimale efficiency.

Overdracht van informatie

Jaren terug zouden bedrijven een fabriek runnen met het ene type softwaresysteem en hun magazijn met een ander. Overdracht van informatie tussen de systemen was soms nodig, maar real time was dit zeker niet.

De situatie is veranderd nu magazijnen meer productieverantwoordelijkheid op zich nemen en value added services om de time to market te versnellen mede ingegeven door de oprukkende e-commerce.

WMS/MES/ERP puzzel

Dat vraagt een nieuwe afstemming tussen WMS, MES en ERP. De vraag daarbij is hoe je dat doet en wat is de beste manier? Oftewel: hoe integreer je je Warehouse Management Systeem, Manufacturing Execution Systeem en ERP platform om een harmonieuze en maximaal efficiënte productielijn te creëren? Wat is de juiste balans tussen de systemen? Wat zijn de mogelijkheden en knelpunten?

Antwoorden paneldiscussie

Op deze vragen en meer wordt op 18 november antwoord gegeven tijdens de online paneldiscussie met experts uit de sector. Vergaar inzichten en productieve tips voor uw organisatie. Dit digitale evenement start om 15:00 uur. Deelnemen is gratis.

Break out sessies met experts

Na het panelgesprek tussen de experts, nemen deelnemers zelf deel aan een breakout sessie in een kleinere groep. Tijdens deze sessies is het mogelijk vraagstukken voor te leggen aan de sprekers.

Sprekers zijn onder andere Erik Bleeker (One Piece Flow projectmanager bij KONI) Harald Göbel (COO van viastore), Kevin Mahler (COO van VACOM) , Jeroen van den Berg, WMS expert en eigenaar van Jeroenvandenberg Consulting en Andrey Kazachkov (hoofd Warehouse Automation van First Line Software).

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via deze link.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven