Ga naar hoofdinhoud

Digitaal beveiligingsrelais

Schneider Electric introduceert met de Easergy P5 een beveiliginsrelais volgens de modernste techniek (foto: Schneider Electric).

Schneider Electric lanceerde tijdens op de Hannover Messe het Easergy P5 digitale beveiligingsrelais. Het is het antwoord van het concern op de vraag naar betrouwbaarheid, veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid, die wordt gedreven door nieuwe technologieën, nieuwe regelgeving en nieuwe normen. Easergy P5 is voor Schneider Electric de hoeksteen van nieuwe gedigitaliseerde distributie van elektrische energie.

Hedendaagse distributiesystemen worden steeds meer en meer gedigitaliseerd en gedecentraliseerd terwijl er minder wordt bijgedragen door verbranding van natuurlijke energiebronnen. Maar hierdoor worden veiligheid, betrouwbaarheid, veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid steeds kritischer en complexer te realiseren.

Digitaal beveiligingsrelais

Met de Easergy P5 bouwt Schneider Electric voort op tientallen jaren ervaring en voegt daar moderne, digitale technologieën aan toe. De beproefde beveiligings- en regelfuncties geven het nieuwe relais een solide basis en zorgen voor goede prestaties. Door toepassing van de nieuwste veiligheidsnormen zorgen ze voor veilig werken, waarbij gebruikers hun apparatuur in veilige omstandigheden kunnen toepassen dankzij een nieuwe mobiele applicatie. Cyber security in overeenstemming met IEC 61351 zorgt voor beveiliging van de installaties met toegangsbeveiliging op basis van de functies van gebruikers.

De beveiliging helpt gebruikers problemen te voorkomen en snel op te lossen. De digitale functies van de Easergy P5’s helpen bedrijven om te voldoen aan hun eisen aangaande veiligheid, beveiliging en betrouwbaarheid, ongeacht de industrie. Online tools maken het gemakkelijk om het juiste relais te selecteren, configureren en bestellen, waardoor gebruikers vooral bij standaardconfiguraties kunnen rekenen op snelle levering.

Toegang via app

Gegevens uit de Easergy P5 kunnen veilig worden opgeslagen in een cloud-gebaseerde omgevingen en zijn beschikbaar tijdens heel de levensduur van de installatie. Toegang wordt verleend via een eenvoudige eerste registratie. De krachtige Easergy Pro configuratiesoftware is ontworpen voor eenvoudig gebruik door niet-ervaren technici, terwijl geavanceerde functies voldoen aan de eisen van ervan gebruikers.

De Easergy P5 app kan worden gebruikt op smartphones en tablets en maakt een eenvoudig en veilig gebruik mogelijk zonder dat de technicus voor de stroomonderbreker staat. De app biedt ook een eenvoudige manier om ondersteuning van Schneider Electric experts te vragen, zodat bij onverwachte storingen sneller herstel van het voedingsnet mogelijk is.

De Easergy P5 voldoet aan IEC 61850 en maakt gebruik van de nieuwste communicatie-normen. Het relais is op te nemen in netwerken ten behoeve van analyse, real-time controle en opname in alle soorten elektrische distributienetwerken als onderdeel van een compleet midden- en laagspanning digitaal ecosysteem.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven