Ga naar hoofdinhoud

Diagnosedisplay reduceert stilstandtijd

Siemens introduceert het Sirius 3SK2 diagnosedisplay voor het signaleren van storingen en het reduceren van stilstandtijd (foto: Siemens)

Siemens heeft een oplossing bedacht voor het vinden van storingen na een machinestilstand: het Sirius 3SK2 diagnosedisplay van Siemens in combinatie met het programmeerbare Sirius 3SK2 veiligheidsrelais.

 

Met de combinatie van veiligheidsrelais en diagnosedisplay kunnen gebruikers snel zien welke sensor, eindschakelaar en/of noodstopdrukknop is geactiveerd. De log-functie biedt relevante informatie, zoals over geactiveerde sensoren en alarmmeldingen. Hierdoor is de oorzaak van een storing snel te achterhalen en kan men stilstandtijden tot een minimum beperken. Het display kan worden gebruikt om lopende projecten gemakkelijk op te slaan en te (her)laden. Door de kopieerfunctie bij serieproductie kan de gebruiker de configuratie kopiëren. De achtergrondverlichting van het diagnosedisplay zorgt ervoor dat deze ook in slecht verlichte omgeving goed afleesbaar is.

 

Diverse veiligheidsfuncties

Het Sirius 3SK2 software-parametreerbare veiligheidsrelais heeft een verscheidenheid aan veiligheidsfuncties in een compacte bouwvorm. Typische applicaties voor de 3SK2 zijn meerdere noodstopdrukknoppen, deurbewaking, inloopbeveiligingen en tweehandenbediening. De paramatreersoftware Safety ES heeft een uitgebreide bibliotheek met functieblokken. Hiermee kan de gebruiker intuïtief de veiligheidsconfiguratie opbouwen. Het veiligheidsrelais is nu ook als starterkit leverbaar, inclusief parametreer-software en kabel.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven