Ga naar hoofdinhoud

DGI verkoopt Instrumentation business unit

Op 31 december 2013 heeft DGI de verkoop van haar Instrumentation business unit aan Thermo Electric Instrumentation bekend gemaakt. De verkoop vond plaats via een management buy-out door het volledige management team van Doedijns’ Instrumentation business unit.

DGI (Doedijns Group International), met hoofdkantoor in Nederland, is een aanbieder van power-, motion- en controloplossingen voor de olie & gas, maritieme en machinebouw industrieën en heeft vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Dubai, Singapore, Maleisië, Indonesië en de Verenigde Staten (omgeving Houston).

DGI heeft vorig jaar besloten haar Instrumentation business unit te desinvesteren als onderdeel van haar wereldwijde strategische groeiplannen en om zich volledig te kunnen concentreren op haar core activiteiten.

Thermo Electric Instrumentation zal haar werkzaamheden blijven uitvoeren als specialist in temperature measurement oplossingen met een sterk groeipotentieel. De management buy-out van Thermo Electric Instrumentation is ondersteund door Foreman Capital, een onafhankelijke Europese investeringsmaatschappij met een visie op lange termijn investeringen bij bedrijven die actief zijn in handel, productie of dienstverlening.

Samenwerking blijft

De nauwe samenwerking tussen DGI en Thermo Electric Instrumentation zal ook in de toekomst blijven voortbestaan aangezien DGI’s saleskantoor in Dubai zal acteren als de officiële agent voor Thermo Electric Instrumentation in die regio. Alle andere regio’s, waaronder de regio Azië-Pacific, zullen rechtstreeks via lokale Sales Managers van Thermo Electric Instrumentation worden vertegenwoordigd.

Martin Rosmolen, COO van DGI, zei: “De verkoop van onze Instrumentation business unit is de volgende logische stap in onze strategie voor het verder ontwikkelen van DGI’s internationale footprint en stelt ons in staat ons volledig te concentreren op onze core activiteiten als aanbieder van power, motion en control oplossingen.

Kijkend naar het groeipotentieel van onze Instrumentation business unit waren wij van mening dat het gunstiger voor de business zou zijn indien zij een partner zouden vinden die bereid was te investeren in de business om deze verder uit te breiden en de groeimogelijkheden optimaal te benutten. Met Thermo Electric Instrumentation ondersteund door Foreman Capital, ben ik ervan overtuigd dat zij zo’n partner gevonden heeft.”

Jan Willem Noordermeer, Managing Director van Thermo Electric Instrumentation zei: “Verder gaan als zelfstandige onderneming is een unieke kans voor mij en mijn management team. Ondersteund door een sterke investeringsmaatschappij zullen we in staat zijn onze strategische groeiplannen te realiseren en wij zien ernaar uit om ons bedrijf te laten groeien en onze internationale activiteiten op het gebied van temperature measurement solutions verder uit te kunnen bouwen.”

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven