Ga naar hoofdinhoud

Dezentjé nu ook Europees voorzitter

FME-praeses Ineke Dezentjé is nu ook voorzitter van de Europese metaal- en technologiewerkgevers (foto: FME)

Voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink van werkgeversorganisatie FME is benoemd tot voorzitter van CEEMET. Dit is de Europese koepelorganisatie van werkgevers in de technologische en metaal industrie. CEEMET vertegenwoordigd 200.000 bedrijven die werkgelegenheid bieden aan 35 miljoen mensen.

Dezentjé, die zich sinds zij drie jaar geleden begon bij FME heeft ingezet voor het vergroten van de verdienkracht van de technologische industrie, zal zich ongetwijfeld ook als voorzitter van CEEMET hard maken voor de belangen van de Europese werkgevers in deze vitale sector.

Ambitieuze voorzitter

Volgens Dezentjé is krachtig Europees industriebeleid essentieel voor het behoud van onze welvaart. “Europa moet zorgen voor minder en vooral betere regels voor de industrie. Europa moet een bijdrage leveren aan een dynamische arbeidsmarkt met goed opgeleide werknemers. Europa moet de dialoog tussen politiek en industrie versterken.

We weten dat het werkprogramma van de nieuwe Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker ambitieus is. Het kan mij niet ambitieus genoeg zijn. U kunt er op rekenen dat wij Juncker en de andere commissarissen scherp zullen houden“, aldus de kersverse CEEMET-voorzitter.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven