Ga naar hoofdinhoud

Deurvergrendeling met vluchtmogelijkheid

Veiligheidsspecialist Fortress Interlocks heeft een deur-vergrendeling met nood-ontgrendeling ontworpen. De DM-I maakt het mogelijk deuren die toegang geven tot potentieel gevaarlijke zones/installaties vanuit de binnenzijde te ontgrendelen, zelfs als de deur vergrendeld is.

De DM-I module wordt gemonteerd aan de buitenzijde van de te beveiligen zone, waardoor de deuren op normale wijze kunnen worden geopend en vergrendeld middels een Fortress sleutel. Bij een eventuele insluiting kan de rode knop op de achterzijde worden ingedrukt om het slot direct te ontgrendelen. Deze handeling breekt tevens de twee veiligheidscontacten die in verbinding staan met de machinebesturing. Dit zorgt voor een direct machine- of installatiestop. Nadat de medewerker de beveiligde zone heeft verlaten kan de deur weer worden vergrendeld, zodat de rode knop terugspringt en de machine/installatie kan worden herstart.

Alle DM(-I) sloten zijn voorzien van roestvast stalen slotmechanismen. De DM-I kan worden gemonteerd op een verschillende paneeldiktes en kan worden voorzien van maximaal tien slotmechanismen (voor toegangs- en of veiligheidsfuncties). Tevens kan de kop in vijf stappen van 90° worden gedraaid met een fijnafstelling van +/- 5°.

De DM-I is een onderdeel van de mGard productgroep sleutelvergren-delingen (interlocks). Dit systeem is opgebouwd uit verschillende modules voor eenvoudige uitbreiding en/of aanpassing. De producten zijn geschikt voor gebruik in SIL3 (EN/IEN 62061), Categorie 4 en Ple (EN/ISO 13849-1). Ze zijn bruikbaar in zware industriële omgevingen en zijn getest tot een miljoen handelingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven