Ga naar hoofdinhoud

Designflexibiliteit met innovatieve kabelgeleidingsprofielen Bosch Rexroth

De profielen met geïntegreerde functies zijn voorzien van een innovatief concept dat robuuste frameontwerpen mogelijk maakt met een volledig interne kabelgeleiding die al in de profielen is geïntegreerd.

Dankzij innovatieve profielverbindingen beschikken de nieuwe functie-geïntegreerde profielen (FIP’s) van Bosch Rexroth over een volledig interne kabelgeleiding, die door en uit de profielverbindingen kan lopen. Het FIP-assortiment bestaat bij de marktintroductie uit vier profieldoorsneden en een catalogus met accessoires, die ook een aanvulling vormen op het modulaire systeem. De volledige oplossing kan worden gecombineerd met het beproefde modulaire profielsysteem van Rexroth en biedt een ongekende designflexibiliteit.

De profielen met geïntegreerde functies zijn voorzien van een innovatief concept dat robuuste frameontwerpen mogelijk maakt met een volledig interne kabelgeleiding die al in de profielen is geïntegreerd. De verbindingselementen zijn de meest opvallende kenmerken.

Unieke profielverbindingen zetten de interne kabelgeleiding van de hoek- en langsprofielen voort, en zorgen zo voor een continue interne bekabeling die door en uit onze profielverbindingen kan lopen en waarbij de kabel op elk punt van het traject naar buiten gevoerd kan worden.

Het voordeel hiervan is dat een kabelgootinstallatie grotendeels overbodig is geworden en latere aanpassingen in de frameconstructie niet meer nodig zijn. Dit bespaart tijd en geld en heeft ook een groot besparingspotentieel wat betreft het gebruik van onderdelen.

Gescheiden bekabeling mogelijk

Een belangrijke voorwaarde voor de Arbeidsomstandighedenwet is dat kabels met verschillende stroomtypes fysiek van elkaar gescheiden moeten worden. Dit gebeurt door schotjes die via bestaande scheidingssleuven in de profielen worden gemonteerd. Ze maken de gescheiden bekabeling van data-, stroom- en (pneumatische) slangen mogelijk. Op deze manier voldoen de FIP’s aan de wettelijk opgelegde EMC-eisen voor elektrische installaties.

Ongebruikte scheidingssleuven kunnen in de toekomst worden gebruikt voor alle benodigde bekabeling die niet in de oorspronkelijke designplannen was opgenomen. De profielen bieden ook voldoende ruimte voor een interne 10 mm-sleuf, waardoor bijvoorbeeld stopcontacten kunnen worden bevestigd.

Indrukwekkende designvrijheid

De oplossing is gecertificeerd door de VDE (Duitse Vereniging voor Elektrische, Elektronische & Informatietechnologieën) en biedt een indrukwekkende designvrijheid. Omdat het FIP-aanbod is gebaseerd op de 40-mm-profielmaat, kan het worden gecombineerd en uitgebreid met alle standaard mechanische profielen uit deze bouwgrootte.

Een uitgebreide catalogus met accessoires, waaronder eindafdekkingen, separatoren, afdekkappen, randbeschermers en basisplaten, biedt productieplanners en framedesigners extra voordelen.

Strakke uitstraling

Een ander opvallend kenmerk van het FIP-systeem zijn de groefloze buitenkanten die dankzij de scharnierende gladde afdekkap zorgen voor een gestandaardiseerde afwerking van de profielen. Dit zorgt voor een strakke uitstraling van de hele constructie.

Klanten kunnen kiezen tussen kunststofonderdelen in ‘signal grey’ of zwarte afwerking. De grijze afwerking zorgt voor minder contrast met de frameconstructie, terwijl de zwarte versie geschikt is voor ESD toepassingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven