Ga naar hoofdinhoud

Dennis van Beers directeur Festo Nederland

Dennis van Beers is per 1 september benoemd tot algemeen directeur van Festo Nederland (foto: Festo).

Met ingang van heden zal Thomas Pehrson, directeur van Festo Nederland, de leiding van het bedrijf overdragen aan adjunct-directeur Dennis van Beers. Pehrson vervolgt zijn loopbaan binnen het familiebedrijf als algemeen directeur van Festo China. Van Beers gaat alle kennis en ervaring die hij bij Festo heeft opgebouwd inzetten om het bedrijf verder te leiden op de ingeslagen succesvolle maar turbulente weg.

Van Pehrson is bekend dat hij graag een mooie uitdaging aangaat. “Ik heb vijftien bijzondere jaren gehad in Nederland en onder meer een team gevormd dat in staat is de dynamiek van de markt te volgen. Het voelt dubbel om Festo Nederland te verlaten; alsof ik een kind van mij ‘loslaat’ omdat het nu groot genoeg is om op eigen benen te staan. Maar de kans om mijn kennis en ervaring in China in te zetten, wordt een interessante uitdaging.’’

Uitdaging voor Van Beers

Van Beers is helemaal klaar voor zijn nieuwe functie. “Ik ben al jaren lid van het managementteam en door het adjunct-directeurschap van de afgelopen maanden heb ik ervaren wat het betekent om de operationele leiding over Festo Nederland te voeren. Het is vooral doorgaan met wat ik al deed, maar met het grote verschil dat ik nu eindverantwoordelijk ben én de initiator zal zijn voor de komende ontwikkelingen.”

Die verantwoordelijkheden heeft Van Beers haarscherp voor ogen. “Als eerste doe je natuurlijk wat een directeur behoort te doen: het beschouwen en analyseren van de processen die zich afspelen rondom onze klanten en markten (ook wereldwijd), het signaleren van de bijbehorende ontwikkelingen en anticiperen op de toekomst. Dat gebeurt natuurlijk al jaren maar je merkt dat de ontwikkelingen steeds sneller gaan. De kunst is wat dat betreft om ver genoeg vooruit te kijken – maar niet té ver – zodat je op het juiste tijdstip de juiste beslissingen neemt.”

Van Beers koerst daarbij onder meer op een steeds verdergaande samenwerking met klanten. “Je ziet dat de besluitvorming bij onze afnemers steeds meer in teamverband plaatsvindt waardoor je als toeleverancier ook in teams moet werken voor een optimale communicatie en goed eindresultaat. Dat betekent onder meer dat we investeren in alle competenties die onze mensen hiervoor nodig hebben, zowel op het technische als het niet-technische vlak. Innovatie is ook ontwikkeling van de bedrijfscultuur en niet alleen technische competenties.”

Duale strategie

Een andere focus ligt op de duale strategie die Festo al langere tijd volgt en waarbinnen het bedrijf zowel standaard componenten levert als klantspecifieke systeemoplossingen ontwikkelt. Van Beers: “De toekomst in productautomatisering ligt in open systemen waarbinnen de componenten van verschillende leveranciers ongehinderd worden gecombineerd. Allianties aangaan met andere partijen en elkaar aanvullen in de keten is een vanzelfsprekende ontwikkeling. Het leiden van een bedrijf met – als belangrijkste – een team met topmensen, maximale aandacht voor de klant en een goede focus op de toekomst, is één van de meest intrigerende en uitdagende zaken die ik me kan voorstellen.”

2 reacties op “Dennis van Beers directeur Festo Nederland

 • jan van leest

  Dennis,
  Proficiat met je benoeming,
  Jan & Mia van leest

 • Tante wil

  Dennis, van harte gefeliciteerd. Geweldig, fantastisch. Proficiat met je benoeming. En wanneer borrelen we?
  Wil, Riet, Marie-José en Lucielle

Reacties zijn uitgeschakeld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven