Ga naar hoofdinhoud

Delta lanceert nieuwe generatie servo-aandrijvingen

Delta lanceert de ASDA-B3-serie servosystemen

Delta lanceert de ASDA-B3-serie servosystemen. Kenmerken zijn nieuwe motion control-functies, een nieuw toegevoegde safe torque off (STO)-functie, hoge reactiesnelheid en een hoge positionerings-nauwkeurigheid. Ze kunnen de productie-efficiëntie en outputwaarde optimaliseren in een breed scala aan toepassingen. Denk daarbij aan toepassingen in werktuigmachines, elektronica, halfgeleiders, industriële robots, drukwerk, verpakking, textiel, opslag en medisch.

Delta lanceerde daarnaast een nieuwe generatie motor van de ECM-B3-serie. Deze heeft een verbeterde vermogensdichtheid, stabiliteit en stijfheid, terwijl de benodigde ruimte met 40% wordt verminderd. Toch is het koppel met 350% toegenomen en is het maximum toerental nu 6000 omw/min. Met de nieuwe ASDASoft GUI is de tijd van inbedrijfstelling en troubleshooting korter.

Motorbesturingsalgoritmen

Een van de kenmerken van de nieuwe 230VAC ECM-B3-motor van Delta is een auto tuning functie die zorgt voor een optimale werking zonder dat handmatige aanpassingen nodig zijn. De responsiviteit is verhoogd tot 3,1 kHz ten opzichte van de 1 kHz van het voorgaande model. Delta heeft nieuwe motorbesturingsalgoritmen geprogrammeerd en de rekenkracht van de omvormer vergroot om dit resultaat te bereiken.

Een vermindering van 40% van de insteltijd draagt ook bij aan een verbeterde productiviteit van de productielijn. De belastingstoleranties zijn toegenomen, waardoor een betere besturingsresolutie en systeemstabiliteit mogelijk is, evenals een hogere responsbandbreedte voor dezelfde belasting. Verdere bijdragen aan de efficiëntie zijn het lage cogging-koppel, de hogere snelheid en de kortere acceleratie- en deceleratietijden.

Functies

De nieuwe aandrijving maakt een aantal bewegingsfuncties mogelijk, bijvoorbeeld in de PR-modus. Operators kunnen tot 99 PR-paden gebruiken voor flexibele planning van bewegingsopdrachten. De Capture-functie maakt het mogelijk om coördinaten direct vast te leggen vanaf een enkele set digitale ingangen.

Veiligheid, communicatie en controle

Veiligheidskenmerken omvatten ingebouwde STO zonder dat er een extra module nodig is (B3A-familie), het bereiken van veiligheidsintegriteitsniveau 2 (SIL-2) en prestatieniveau D (PL-D).

De ASDA-B3-serie kan ook werken met verschillende besturingsmodi, van analoge invoer tot de meer actuele veldbussystemen, waaronder CANopen en EtherCAT. De EtherCAT-commandofrequentie is verhoogd tot 125 µs / 8kHz voor een grotere nauwkeurigheid. Positionering is nu een aantal ordes van grootte nauwkeuriger door de 24-bits encoder, wat resulteert in 16,7 miljoen pulsen per omwenteling en 46.603 pulsen voor een enkele graad.

Flexibiliteit, compatibiliteit en verbeterde bruikbaarheid

De nieuwe configuratietoepassing ASDA-Soft maakt gebruik van wizards om gebruikers door een snelle en eenvoudige installatieprocedure te leiden. De diagnostische functies en bruikbaarheid aan boord zijn verbeterd met een nieuwe en intuïtieve lay-out.

De nieuwe servo-aandrijvingen van de ASDA-B3-serie zijn compatibel met de bestaande motoren van de ASDA-A2-serie en ASDA-A3-serie. Configuraties zijn beschikbaar met IP20-connectoren, IP65-connectoren staan in de planning.

In juni 2021 lanceerde Delta Electronics de eerste Codesys AX-308E PLC motion controller.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven